fallback

Аукционът за 6-месечни ДЦК приковава вниманието през новата седмица

НСИ ще публикува предварителните данни за търговията на България с трети страни за ноември 2013 г.

08:08 | 06.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Българският корпоративен сектор изглежда все още си почива, тъй като ни очаква бедна откъм икономически събития седмица. Статистическите данни също са минимални.

Политиците още си почиват, а вече дадоха заявка, че ще попълват дупки във финансите чрез големи емисии на дълг през първия месец на годината. Заговори се и за въвеждане на прогресивно данъчно облагане.

Ето и кои са основните събития, които заемат място в макроикономическия и корпоративен календар на страната в първата пълна работна седмица за новата 2014 г.

В понеделник (6 януари) Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 6-месечни държавни ценни книжа (ДЦК) с общ номинален размер от 400 млн. лв. Това е първият кръг от краткосрочни облигации, които Министерството на финансите ще емитира през първите месеци на новата година.

Това е заложено в новата емисионна политика на правителството. Само за януари се очаква да бъдат набрани общо 900 млн. лв. от пазарите.

В първия ден от новата седмица акционерите на Бесттехника ТМ-Радомир ПАД ще проведат своето общо събрание.

За вторник (7 януари) няма предвидени събития от икономическия и корпоративен календар на страната.

Сряда (8 януари) акционерите на Енемона АД са избрали, за да проведат своето редовно общо събрание.

В четвъртък (9 януари) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува предварителните данни за търговията на България с трети страни за ноември 2013 г. В същия ден чакаме и данните за вътрешнообщностната търговия за октомври 2013 г.

В петък (10 януари) НСИ ще оповести информация за продажбите в промишлеността, строителството, търговията и услугите също за ноември.

В последния ден от седмицата ще се съберат акционерите на Формопласт АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:44 | 13.09.22 г.
fallback