fallback

Глобал Маркетс връща лиценза си на КФН, мести се в друга държава

Компанията ще продължи дейността си в бизнес локация с по-развити финансови отношения

16:15 | 23.04.14 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Общото събрание на съдружниците на инвестиционен посредник „Глобал Маркетс” ООД е взело решение да се откаже от издадения му от Комисията по финансов надзор лиценз за дейност като инвестицонен посредник, съобщиха от посредника. Общото събрание е проведено на 26 март 2014 г.

В тази връзка посредникът е внесъл на 27 март в КФН искане за производство по отнемане на лиценза. Решението на съдружниците на фирмата е във връзка с плановете на управляващия екип да продължи дейността си в бизнес локация с по-развити финансови отношения и по-близко до развитите финансови пазари, се казва в съобщението.

Глобал Маркетс ООД е един от 3-те най-печеливши български посредника с финансов резултат от 744 хил. лв. за 2012 г. след 463 хил. лв. печалба за 2011 г. Приходите му за 2012 г. са били 4,22 млн. лв. спрямо 4,2 млн. лв. за 2011 г.

Глобал Маркетс ООД предлага търговия с акции и облигации на американските пазари, инвестиционни консултации, инвестиционни анализи и други.

Ако посредникът се регистира в друга държава от Европейския съюз, ще може да предлага услугите си в България по силата на т. нар. единен паспорт. Уеб страницата на посредника в момента е на няколко езика, включително чешки, полски, унгарски, гръцки, словашки, английски и разбира се български. Това са и страните в които посредникът основно развива дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:17 | 07.09.22 г.
fallback