IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общото събрание на Булгартабак е одобрило всички точки от дневния ред

Одобрени са сделки, за гласуването на които КФН бе наложила забрана

10:41 | 08.07.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Общото събрание на Булгартабак е одобрило всички точки от дневния ред

Акционерите на Булгартабак холдинг АД са гласували всички точки в дневния ред, така както са били обявени, включително точка 12, по която КФН беше наложила мярка, да не се подлага на гласуване. На събранието са присъствали представители на КФН в лицето на Владислав Матев и Иван Даскалов, пише в протокола. 

В точка 12 е одобрено поръчителство по кредити на Юробанк България АД, с които се поемат задължения за съответно 30 млн. лв. и 10 млн. лв., обезпечаващи кредити на банката към София-БТ АД и Плевен-БТ АД. 

Със същата точка се одобрява и продажбата на 32,61% от Табак Маркет АД, което развива първата национална верига за търговия с импулсни стоки Lafkа, на купувач Благоевград-БТ АД. Явно одобрението е последващо, защото в консолидирания отчет на холдинга към 31 март 2014 г. пише, че 100% от Табак Маркет АД са прехвърлени към 27 март 2014 г.

В резултат на тази продажба Булгартабак холдинг АД отчете положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти за 20,38 млн. лв. през първото тримесечие на тази година, спрямо нула в тази графа през същия период на миналата година.  

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
На събранието са присъствали акционерите БТ Инвест Гмбх, E. Mirolio Finance, както и други, за които не се споменава в протокола, но гласуват с "въздържал се" с 443 497 акции, или 6% от капитала. E. Mirolio Finance е гласувало основно "против" с притежаваните 7,22%.

Според книгата на акционерите към 31 март 2014 г. има само двама акционери с дял над 5%, като това са BT Invest GMBH - със 79,83% и E. Mirolio Finance с - 10,44%. През май тази година делът на Mirolio Finance намаля до 7,22%. През юни делът на Табако инвестмънт ЕООД надхвърли 5%, като вероятно именно Табако инвестмънт ЕООД и/или други акционери с общ дял от 6% са гласували с "въздържал се".

Представителят на E. Mirolio Finance е предложил да бъде разпределен дивидент, но предложението му не е било прието, след като и опитът му, за добавяне на такава точка в дневния ред, не беше успешен.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още