IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФНИ България АДСИЦ ще строи нова сграда на Околовръстен път в София

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ и ФЕЕИ АДСИЦ реализират спад на печалбата и приходите за полугодието

09:46 | 31.07.14 г.
Автор - снимка
Редактор
ФНИ България АДСИЦ ще строи нова сграда на Околовръстен път в София

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ и Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ АДСИЦ отчитат спад на приходите и печалбата през първото полугодие на годишна база.

Печалбата при Фонд за недвижим имоти България АДСИЦ намалява с 31% на годишна база до 559 хил. лв. за първото полугодие на 2014 г. Приходите са с 8% по-малко до 1,82 млн. лв.

Има спад на приходите от лихви, но приходите от услуги се увеличават с 25% до 1,33 млн. лв. за полугодието на тази година. Паричните средства към 30 юни 2014 г. са за 20 млн. лв.

ФНИБ АДСИЦ обявява, че стартира проект на нова сграда върху имота си на Околовръстния път в София. Други цели на дружеството са намирането на нови проекти и капиталови разходи по придобитата наскоро Офис сграда 1Б в Бизнес парк София.

През 2006-2007 година Дружеството закупи 6 парцела в полите на Витоша в съседство на вече реализирания проект – Камбаните Бизнес Център (КБЦ). След тяхното обединение общата площ на закупените от ФНИБ имоти бе 18 052 кв.м. След продажбата на част от имотите през 2011 г., собственост на Дружеството останаха 10 671 кв.м., които в края на
миналата година бяха вкарани в регулация.

Така оформилият се терен се намира в района на „Вилна зона Малинова долина – Бункера” в София, кв.Симеоново. Комбинацията от чистия въздух от Витоша, добрата транспортна инфраструктура на Околовръстното шосе, близостта до новоизградения „Резиденшъл Парк София” и до Бизнес Парк София, както и множеството търговски обекти в околността, дават една отлична перспектива за реализация на бъдещ проект.

През изминалото тримесечие дружеството стартира процес по проектиране на бъдеща многофункционална сграда върху новорегулираните имоти. По предварителни данни върху имотите се очаква да бъде развит проект за около 10 хил. кв.м. РЗП над земята, който ще предложи възможно най-добрите офис условия на бъдещите наематели.

Акциите на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ са без промяна в цената в последните 12 месеца, като се отчете разпределения брутен дивидент от 0,02396 лв. за ценна книга. Последната сделка е при цена от 0,533 лв., като текущата пазарна капитализация е 32 млн. лв.

Фонд за енергетика и енергийни икономии – ФЕЕИ АДСИЦ отчита 13% спад на приходите на годишна база до 1,5 млн. лв. за полугодието на 2014 г. Печалбата намалява с 43% на годишна база до 528 хил. лв. за януари-юни 2014 г. Портфейлът от вземания е в размер на 23,07 млн. лв., като намалява с 1,5 млн. лв. през полугодието.

Акциите на ФЕЕИ АДСИЦ поскъпват с 10% за последните 12 месеца до 1,6 лв. за акция, а освен това е разпределен и брутен дивидент от 0,1926 лв. за ценна книга, с което ръстът е общо над 20%.

Свързани компании:

Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ АДСИЦ(FEEI)

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още