IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общо събрание на Пампорово взе решение за отписването му от публичните дружества

Компанията се е отказала от намерението си за изграждане на два 6-седалкови лифта

16:39 | 03.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Общо събрание на Пампорово взе решение за отписването му от публичните дружества

Днешното извънредно общо събрание на Пампорово АД е взело решение за отписването му от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН, съобщи компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

Общото събрание също така е отменило своето решение от 25.06.2013 г. за сключване на сделка под условие с Помагалски САС, Франция за проектиране, производство, доставка и монтаж на два 6-седалкови лифта на стойност 25,162 млн. лв., тъй като не са налице въпросните условия, а и понастоящем няма алтернативни възможности за реализация на инвестиционното намерение.

На 13 май Комисията за финансов надзор одобри търгово предложението на „Сиесайеф” АД за закупуване на акции на „Пампорово” АД от останалите акционери на дружеството.

На 11 април Сиесайеф повиши цената в търговото за Пампорово до 7,80 лв. на акция, като предложителят заяви, че възнамерява да поиска отписване на компанията от регисъра на публичните дружества.

На заседанието си от 19 март КФН издаде окончателна забрана за публикуване на предишното търговото предложение на „Сиесайеф” АД за закупуване на акции на „Пампорово” АД. През февруари Сиесайеф вдигна цената в търговото за Пампорово с 61% до 7,58 лв. на акция. 

Приходите от продажби на Пампорово през първото полугодие се понижават с 6% на годишна база до 7,799 млн. лв., а нетната печалба спада с 34% до 1,114 млн. лв.

Дружеството отчете 15% ръст на приходите си през 2013 г. до 10,654 млн. лв., но излезе на загуба от 1,517 млн. лв. след печалба от 3,512 млн. лв. през 2012 г.

Свързани компании:

Пампорово АД(4PV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още