IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак с по-малко продажби за деветмесечието спрямо полугодието

В деветмесечния отчет липсват 15 млн. лв. „други приходи“, а ги имаше в полугодишния

09:21 | 03.11.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Булгартабак с по-малко продажби за деветмесечието спрямо полугодието

Булгартабак холдинг АД реализира по-малко неконсолидирани продажби през деветмесечието спрямо полугодието на 2014 г., показва отчетът на БФБ-София.

Основната причина, е че в полугодишния отчет има „други приходи“ за 15 млн. лв., а в деветмесечния отчет липсват. Няма уточнение за промяната в осчетоводяването.

Друга по-голяма разлика, е че до юни има отрицателни разлики от операции с финансови активи и инструменти за 4,2 млн. лв., а за деветмесечието те са по-малко, или 3,55 млн. лв. 

В същото време и при двата отчета подписите са на главния счетоводител Стратия Стратиев и изпълнителния директор Венцислав Чолаков. Няма и промяна в членовете на Съвета на директорите, прокуриста и одитора.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Булгартабак холдинг АД е с неконсолидирана печалба от 9,2 млн. лв. за полугодието на 2014 г., а за деветмесечието излиза на загуба от 2,7 млн. лв., или влошаване с около 12 млн. лв. За деветмесечието на миналата година има печалба от 84,9 млн. лв., резултат основно от получените дивиденти.

Докато през деветмесечието на миналата година е имало приходи от дивиденти за 73,9 млн. лв.,  то през изминалото деветмесечие няма такива. Печалбата без отчитане на дивидентите е била 11 млн. лв.

Приходите от продажби на Булгартабак холдинг АД намаляват с 11% на годишна база до 44,4 млн. лв. за деветмесечието на 2014 г. Важни за холдинга са консолидираните резултати, които трябва бъдат публикувани до края на ноември.

Акциите на Булгартабак холдинг АД поевтиняват с 55% за последните 12 месеца до 45 лв. за брой и 332 млн. лв. пазарна капитализация.

 

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още