IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Риъл Булленд ще увеличава капитала си петкратно

Компанията ще опита да привлече 2 млн. лв., като увеличението ще е успешно при набирането на 150 хил. лв.

15:15 | 19.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Риъл Булленд ще увеличава капитала си петкратно

Съветът на директорите на Риъл Булленд АД днес е взел решение за увеличение на капитала от 500 000 лв. на 2 500 000 лв. чрез публично предлагане на 2 000 000 броя нови акции, всяка с номинал и емисионна стойност 1 лев, съобщи дружеството чрез БФБ.

Увеличението ще се счита за успешно проведено, ако бъдат записани и напълно заплатени най-малко 150 000 броя от новите акции. 

Целта на настоящото публично предлагане е набраният чрез подписката капитал да се използва за осъществяване на инвестиционната политика на дружеството.

Съгласно ЗППЦК право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 (седем) дни след датата на оповестяване в търговския регистър на съобщението за публичното предлагане. На следващия работен ден Централният депозитар открива сметки за права на тези лица въз основа на данните от книгата на акционерите на дружеството.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Срещу всяка една съществуваща акция се издава едно право, което дава възможност да бъдат записани четири нови акции с емисионна стойност 1 лв. всяка. Всяко лице може да запише най-малко една акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на притежаваните права, умножен по 4.

Не се допуска записване на повече акции от предвидените в решението за увеличаване на капитала. Ако новите акции не бъдат записани и заплатени изцяло, капиталът ще се увеличи само до размера на записаните и напълно заплатени акции, като се спази решението на Съвета за успешно провеждане на увеличението.

ИП Капман АД е инвестиционият посредник, който ще обслужва публичното предлагане на акциите от увеличението на капитала, а ЦКБ е банката, в която да бъде открита набирателната сметка на Риъл Булленд АД във връзка с увеличението.

Свързани компании:

Риъл Булленд АД(RBL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още