fallback

Биовет отчете 6% ръст на приходите от продажби през първото тримесечие

Нетната печалба на дружеството за периода спада с 83%, но брутната расте с 35%

16:55 | 29.04.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Биовет отчете 83% годишен спад в нетната печалба за първото тримесечие до 263 хил. лв., като приходите от продажби се повишават със 5,8% на годишна база до 45,608 млн. лв., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Брутната печалба (приходи от продажби – себестойност на продажбите) се увеличава с 35% годишно до 4,706 млн. лв., показва финансовият отчете на компанията по международните стандарти. На нетната печалба натежават Други разходи за дейността в размер на 2,826 млн. лв., които преди година са били за само 217 хил. лв. Производствената и търговска дейност на дружеството през второто тримесечие на 2015 г. ще бъде насочена в следните  направления, се казва в междинния доклад за дейността:               - оптимално натоварване на производствените мощности;               - разширяване асортимента на произвежданите продукти;               - усъвършенстване на съществуващите и внедряване на нови перспективни технологии;               - реконструкция и модернизация на съществуващи производствени мощности.

Биовет е водещ европейски производител на фуражни добавки, премикси, активни субстанции и готови лекарствени средства за лечение, профилактика и подобряване здравето и продуктивността на животните. Фирмата разработва междинни продукти и активни субстанции за фармацевтичната промишленост. Тя произвежда също ензими и ензимни комплекси за употреба в животновъдството и в различни производства, сред които са хлебопроизводството, производство на перилни препарати и текстилната индустрия.  Управителният съвет на Биовет предложи да не бъде разпределян дивидент за 2014 г. от печалбата за миналата година в размер на 16,47 млн. лв., показаха материалите за свиканото за 22 май 2015 г. Общо събрание на акционерите.

Свързани компании:

Биовет АД(53B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:44 | 23.08.22 г.
fallback