IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс ще ремонтира ВиК мрежата в кв. Самара-3 на Стара Загора

Сумата на договора е 4,8 млн. лв., а срокът на изпълнение общо 140 дни

13:10 | 28.09.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Трейс ще ремонтира ВиК мрежата в кв. Самара-3 на Стара Загора

Трейс груп холд АД в качеството си на водещ парньор в ДЗЗД Самара 2015 с партньор ДК Инфра ООД е подписало договор с община Стара Загора за изпълнение на обект „Реконструкция и разширение на канализационната и водопроводната мрежа в кв. Самара – 3, съобщи дружеството, чрез БФБ-София. Средствата за изпълнение са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и бюджета на община Стара Загора.

Общата стойност на договора е 4,8 млн. лв., а срокът за изпълнение на първия етап е 80 календарни дни, а на втория е 60 дни след получаване на възлагателно писмо и осигуряване на финансиране.

Договорът включва реконструкцията и разширението на канализационната мрежа на квартал Самара – 3 и I-ви етап от реконструкцията на Главен профил I-97 по улица Хан Тервел от кръстовището с улица Христина Морфова до кръстовището с булевард Цар Симеон Велики.

Кв. Самара – 3 е с разделна канализационна мрежа за битовите и за дъждовните води. Общата дължина на предвидената за изграждане на I-ви етап канализационна мрежа е 3,3 км. Едновременно с изпълнението на канализационната мрежа ще се изгражда и водопроводната мрежа и свързаните с нея сградни водопроводни отклонения, която е с обща дължина 1,4 км.

Изпълнението на II-ри етап ще започне след получаване на възлагателно писмо от възложителя, при осигурено финансиране. Общата дължина на предвидената за изграждане в този етап канализационна мрежа е 2,8 км. Предвидено е изграждане и на всички прилежащи канализационни отклонения и дъждоприемни оттоци. Едновременно с изпълнението на II-ри етап на канализационна мрежа ще се изгражда етап II на водопроводната мрежа, която е с обща дължина 953,4 м.

Спад на консолидираната печалба с 10% на годишна база до 4,2 млн. лв. през първото полугодие на 2015 г. отчете Трейс Груп Холд АД. Така печалбата от 15 млн. лв. в неконсолидирания отчет за полугодието не се оказа меродавна за общото състояние на холдинга.

Всъщност, тази печалба дойде от еднократен ефект от получени дивиденти за 18 млн. лв., които на холдингово ниво се премахват, защото са вътрешно-групови операции. Освен това през първото шестмесечие на 2015 г. консолидираните продажби на Трейс намаляват с 8% на годишна база до 140,1 млн. лв.

От 23 септември 2015 г. Трейс груп холд АД е част от индекса SOFIX. Акциите му поевтиняват с 6,24% в последните 12 месеца до 6,15 лв. за акция и 148,8 млн. лв. пазарна капитализация.
 

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още