IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Софарма спадат с 35% на годишна база през септември

За 9-месечието продажбите се понижават с 18% спрямо същия период на миналата година

17:12 | 05.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Продажбите на Софарма спадат с 35% на годишна база през септември

През септември продажбите на Софарма АД отново спадат – този път с 35% на годишна база, съобщава фармацевтичната компания чрез БФБ-София.

Август бе първият месец с ръст на продажбите след трите поредни месеца на понижения. Но септември носи само повишение на продажбите на вътрешния пазар с 1%, докато продажбите, предназначени за износ, се сриват с 48% на годишна база.

За периода януари-септември приходите от продажби намаляват с 18 на сто спрямо същия период на миналата година. Спадът отново се задълбочава след отчетеното забавяне до 15% към края на август.

През 9-месечието приходите от продажби на вътрешния пазар бележат увеличение от 2% на годишна база. Продажбите за износ обаче са надолу с 27 на сто, гласи съобщението на Софарма.

15 минути преди края на търговията на борсата книжата на Софарма поевтиняват с 3,2% до 2,6 лв. за брой. От началото на годината те са изгубили една трета от стойността си.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още