IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 1 млн. лв. постъпиха по сметките на КТБ през седмицата

Синдиците на банката прекратяват договори за охрана, за сервизно обслужване на алармената система, видеонаблюдението и пожароизвестителната техника

10:19 | 26.10.15 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Над 1 млн. лв. постъпиха по сметките на КТБ през седмицата

1 055 538,71 лв. са постъпили по сметките на Корпоративна търговска банка (КТБ) от предприети от синдиците правни действия по събиране на вземания през отминалата седмица. Това става ясно от седмичния отчет на Росен Ангелчев и Лазар Илиев за периода 19-23 октомври, публикуван на сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

998 099,32 лв. са от юридически лица по дължими от тях кредити, 13 428,30 лв. - от физически лица, а 1 667,74 лв. са вземания, класифицирани в графа „други“. Останалите 42 433,35 лв. са постъпления от реализирана доходност по притежавани от банката ценни книжа. Отново в отчета няма разбивка на постъпленията по вида на валутата.

Тъй като в документа всички данни, отнасящи се до физическите и юридическите лица, са заличени, не става ясно до кои компании синдиците на изпадналия в несъстоятелност кредитор са изпратили уведомления за прекратяване на договорите за охрана, за абонаментно сервизно обслужване на алармената система против проникване, за абонаментен сервиз на технически средства, за сервизно обслужване на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника и абонаментно сервизно обслужване на видеонаблюдателна техника.

Освен това не е известно и срещу кои компании Ангелчев и Илиев и техният екип са образували изпълнителни производства, спрямо кои пристъпват към изпълнение на особени залози, на кои са пратили писма с покани за доброволно изпълнение, за задълженията на кои са се обърнали към частни съдебни изпълнители и спрямо кои са поискали налагане на запори. Водят се й действия спрямо солидарните длъжници по договори за кредити.

Синдиците продължават с анализа на договорите, по които КТБ е страна, и предприемат действия по прекратяване, включително по взаимно съгласие, на онези от тях, които водят до натрупване на разноски и в същото време не са необходими с оглед опазване и управление на имуществото на банката.

Ангелчев и Илиев все още преценяват и анализират данните от проекта на доклада от дейността на Alix Partners. Документът включва предложения за предприемане на действия по конкретни казуси, свързани с възможностите за събиране на вземанията на КТБ.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
zap
преди 8 години
1.Синдиците НЕ събират парите на държавата, а на ВСИЧКИ кредитори равнопоставено (сред тях и ФГВБ)2. Вложителите НЕ са получили парите си от държавата, а от ФГВБ. А от своя страна ФГВБ взе 5-годишен заем, обезпечен с бъдещите вноски на банките - т.е. няма никакво значение колко пари ще се съберат от к/т/б.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Schroeder
преди 8 години
Както за пореден път ще кажа - не е зле, но с тези темпове няма да стигнете до никъде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
крас
преди 8 години
Колко века ще са ви необходими за да съберете това което ДЪРЖАВАТА СЪС ЗАЕМ ПЛАТИ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още