IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синергон Холдинг е новият едноличен собственик на Премиер Плевен ЕООД

Дъщерното Премиер ПЛ АД се раздели с дела си в размер на 99,66%, или 1 500 900 акции

17:47 | 28.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Синергон Холдинг е новият едноличен собственик на Премиер Плевен ЕООД

Синергон Холдинг АД е новият едноличен собственик на капитала на Премиер Плевен ЕООД, съобщава компанията чрез БФБ-София.

Това се случва, след като дъщерното на Синергон - Премиер ПЛ АД, продаде своя дял в Премиер Плевен в размер на 99,66%. Става дума за 1 500 900 акции с номинална стойност 1 лв.

Така производителят на врати и мебели Премиер ПЛ прекратява участието си в дружеството, чиято дейност е да приема поръчки за изработката на мебели и врати. В съобщението не се споменава на каква цена са закупени въпросните акции – дали по номинал, с премия, отбив или по друга стойност.

От своя страна Синергон Холдинг притежава 99,38% от капитала на Премиер ПЛ АД. Участието се оценява на 2,054 млн. лв.

Освен това в Търговския регистър с дата 23 октомври е вписана промяна в правната форма на Премиер Плевен – от дружество с ограничена отговорност то вече е еднолично дружество с ограничена отговорност.

Днес акциите на Синергон Холдинг АД поскъпнаха с 0,98% до 1,13 лв. след две сключени сделки. От началото на годината те губят 5,83% от стойността си. Пазарната капитализация е 20,745 млн. лв.

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още