fallback

Синдиците на Корпоративна търговска банка вече са трима

Ангел Донов и Кристи Маринова се присъединяват към Лазар Илиев, след като Росен Ангелчев напусна по негова молба

16:17 | 16.11.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) са вече трима. Това стана факт, след като Управителният съвет (УС) на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) освободи Росен Ангелчев по негова молба и от 13 ноември назначи Ангел Донов и Кристи Маринова.

Ангел Донов притежава богат опит като юрист. От 1998 г. той е адвокат на свободна практика. Специализирал е в областта на търговското, банковото, финансовото, вещното и административното право. Като пълномощник на банки участва в множество производства по несъстоятелност на търговски дружества и в други искови и изпълнителни производства, защитавайки интересите на банките в качеството им на кредитор.

Като адвокат Ангел Донов работи като правен консултант на български и чуждестранни холдингови и други корпоративни клиенти от строителната и химическата индустрия и туристическия сектор, като е бил и техен процесуален представител по дела с предмет производства по несъстоятелност и търговски взаимоотношения с техни контрагенти.

Ангел Донов е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Има множество специализации в областта на търговското и банковото право. Ползва английски и руски език.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:14 | 14.09.22 г.
fallback