IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН не потвърди проспекта на Принц Фон Пройсен Кепитъл Лимитед АД

Заявителят не е отстранил несъответствия в документацията и не е представил допълнителна информация в срок или се е отказал

14:01 | 16.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН не потвърди проспекта на Принц Фон Пройсен Кепитъл Лимитед АД

Комисията за финансов надзор (КФН) не потвърди проспекта на Принц Фон Пройсен Кепитъл Лимитед АД за допускане до търговия на регулиран пазар, става ясно от решенията на регулатора, взети на заседание, проведено на 15 февруари.

Компанията е искала да качи на борсата своя съдебно регистриран капитал в размер на 50 хил. лв., разпределен в 50 хил. броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка.

От решението, публикувано на сайта на финансовия надзорен орган, става ясно, че КФН отказва да издаде потвърждение на проспекта, защото заявителят не е отстранил несъответствия и не е представил изискуеми документи в определен от комисията срок, с което не са били осигурени интересите на инвеститорите. Това гласят препратките към Закона за публично предлагане на ценни книжа.

Възможно е също дружеството, за което няма много информация, да се е отказало от листване и затова да не е представило нужната документация.

Информация в Търговския регистър има за "Принц Фон Пройсен", което е регистрирано като дружество с ограничена отговорност през лятото на 2015 г.

Дейността му е оказване на консултантски услуги и съдействие на физически и юридически лица относно тяхната регистрация, придобиване и упражняване на правото на собственост върху недвижими имоти, търговско представителство и посредничество, търговска и външнотърговска дейност.

Съдружници в Принц Фон Пройсен ООД са швейцарското Принц фон Пройсен АД, чиято дейност е оказване на данъчни услуги и съвети смяна на адресна регистрация на граждани и фирми, швейцарецът Урс Майстерханс и МК Мениджмънт ЕООД, което е собственост на Мария Руменова Нанова, която пък е управител на Принц Фон Пройсен ООД.

Принц Фон Пройсен ООД няма публикуван финансов отчет, докато този на МК МЕНИДЖМЪНТ ЕООД за 2013 г. е празен.

От справката в Търговския регистър се вижда, че капиталът на Принц Фон Пройсен ООД е 5 000 лв., 50% от които са собственост на Принц Фон Пройсен АД, 35% - на Урс Майстерханс, а останалите 15% - на МК МЕНИДЖМЪНТ ЕООД.

Решението на КФН може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му, като обжалването не спира изпълнението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още