IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН издаде временна забрана за търговото за Заводски строежи - Козлодуй АД

След сделката основните акционери Риск инженеринг АД и Веспер Аркс АД ще делистнат ремонтната компания

10:30 | 30.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КФН издаде временна забрана за търговото за Заводски строежи - Козлодуй АД

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде временна забрана за търговото предложение от страна на Риск инженеринг АД към Заводски строежи - Козлодуй АД. Това става ясно от взетите от надзорния орган решения на проведеното на 28 март заседание.

Обект на търговото предложение са 3,65% от капитала на ремонтната компания, или 4 628 акции, като след сделката тя ще продължи да оперира като самостоятелно управлявано дъщерно дружество, чиято дейност ще обслужва дейността на търговия придружител.

След финализирането на трансакцията обаче се предвижда Заводски строежи - Козлодуй АД да бъде отписано от регистъра на публичните дружества и прекратяване търговията с негови акции на БФБ-София.

Риск инженеринг АД притежава 49,9% от капитала на Заводски строежи – Козлодуй, а Веспер Аркс АД – 46,45%. Двете дружества управляват заедно Заводски строежи – Козлодуй по силата на сключено споразумение за съвместно упражняване на притежаваните права на глас в общото събрание на акционерите.

В резултат двете компании държат 96,35% от капитала на Заводски строежи – Козлодуй.

Търговият предложител предлага да закупи акциите на останалите акционери в Заводски строежи – Козлодуй при цена за една акция в размер на 2,51 лв.

В момента пазарната цена е 2,5 лв., а последната сделка е с дата 23 ноември 2015 г.

Предложението от Риск Инженеринг е отправено на 29 февруари 2016 г. Упълномощеният инвестиционен посредник по търговото е Евро-Финанс АД.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Търговият предложител Риск Инженеринг АД не възнамерява да извършва преобразуване или прекратяване на Заводски строежи – Козлодуй, нито на себе си, както и не смята да извършва промени в капитала на компанията, обект на търговото предложение, нито на своя капитал, в срок от една година от сключването на сделката, гласи уведомлението за търговото.

Основната дейност и финансовата стратегия на Заводски строежи – Козлодуй няма да се преустановяват. Предложителят има намерение да подобри финансовото състояние на ремонтната компания, да увеличи приходите й от продажби на продукция и да подобри нейната рентабилност.

„Очакванията са в следващите няколко години дружеството да стане финансово стабилно и да реализира положителен финансов резултат. Търговият предложител предвижда бъдещото развитие на дружеството да бъде свързано с преориентиране към строителството, свързано с притока на еврофондове – инфраструктурни обекти, ремонтни дейности и др.“, пише още в уведомлението.

Предвижда се обаче да има промени в Съвета на директорите на Заводски строежи – Козлодуй, но пък не и в броя на служителите и размера на възнагражденията, например.

Свързани компании:

Заводски строежи-Козлодуй АД(3ZA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:06 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още