IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак публикува списък с всичките си 1 494 акционера

Акционерите са приели всички предложения на общото събрание от 31 март

09:02 | 13.04.16 г. 5
Автор - снимка
Редактор
Булгартабак публикува списък с всичките си 1 494 акционера

Булгартабак - Холдинг АД публикува пълен списък с всичките си 1 494 акционера в Търговския регистър, заедно с материалите за вписване на проведеното на 31 март 2016 г. общо събрание на акционерите.

ЕГН-тата на физическите лица са заличени, но са налични имената, както и вписаните залози.

Акционерите са приели всички предложения на общото събрание от 31 март 2016 г., става ясно от подадения за вписване протокол. Тоест като членове на Съвета на директорите са освободени Венцислав Златков Чолаков и Миглена Петрова Христова.

С мандат от 3 години са избрани за нови членове на Съвета на директорите Шреаз Кишор Фадниз, Рахул Дататрая Нимкар, Владимир Гечев Жеков и Светлана Райкова Мартева. Съветът на директорите е увеличен на 5 души, като поста си запазва Радослав Василев Рахнев.

Решено е възнаграждението на новоизбраните членове на Съвета на директорите да е 2 600 лв. месечно.

Не е записан и един ред по повод последните теми около дружеството, например, спрения износ в Близкия изток или бъдещето на цигарената фабрика в София. Протоколът не е публикуван в X3news.com въпреки тридневния срок, като или Булгартабак холдинг АД вече ползва друга медия за тези съобщения или е пропуснал да разпространи информацията.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Кворумът е бил от 98,1% от всички акции, или представени са били 7 227 000 акции.

На 1 април 2016 г. новият Съвет на директорите се е събрал и е решил Радослав Рахнев и Владимир Жеков да бъдат изпълнителни директори (като действат винаги заедно), Шреаз Кишор Фадниз да бъде председател на Съвета на директорите, а Светлана Райкова Мартева - заместник-председател.

Списъкът на акционерите показва 47 юридически лица, като КТБ е с 443 497 книжа, или с дял от 6,02%, с 12,22% е TGI Middle East FZE и със 79,83% е BT Invest GmbH. Списъкът на акционерите е към 18 март 2016 г., видно от първата страница, а на последната пише "изготвен на 30 март 2016 г."

И двете дати не са нужните за общото събрание на акционерите, защото за него е нужен списък към 17 март, което е 14 дни преди датата на общото събрание. В списъка се виждат 3 вписани залози на 16 март 2016 г. със залогодател НСН Инвестмънт ООД, а в списъка на акционерите НСИ Инвестмънт ООД не присъства.

Вероятно именно TGI Middle East FZE е купило акциите на E. Miroglio Finance S. A.

Официално уведомление по темата обаче чрез X3news.com няма, като или Булгартабак холдинг АД вече ползва друга медия за тези съобщения, или не е уведомен, или е пропуснал да разпространи информацията, ако е уведомен от новия акционер.

Книжата на тютюневия холдинг поевтиняват с 9,2% през последните 12 месеца до 39 лв. за акция и 287 млн. лв. пазарна капитализация, като спад реално няма, тъй като е разпределен брутен дивидент от 4,2 лв. на ценна книга.

Представените списък на акционерите, протокол от общото събрание на акционерите и решения на новия СД можете да изтеглите от тук.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава 1 акция в капитала на дружеството.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
needtoknowmore
преди 8 години
Толкова ли не можахте да го качите на ваш сървър този файл?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
Тъпо парче
преди 8 години
Виж дали си го дръпнал целия. Че тоя транзит прави мизерии понякога - 3 953 983 байта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
Тъпо парче
преди 8 години
Виж дали си го дръпнал целия. Че тоя транзит прави мизерии понякога - 3 953 983 байта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
firstcmt
преди 8 години
Файлът не се разчита. Някойа да съдейства?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още