IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БГ АГРО учреди дъщерно дружество с насока иновации при храните

„БГ АГРО ИНОВАЦИИ И ИНВЕСТИЦИИ” ЕООД стартира дейност от 19 април с капитал от 1 000 лв.

13:07 | 20.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
БГ АГРО учреди дъщерно дружество с насока иновации при храните

Варненското БГ АГРО АД учреди „БГ АГРО ИНОВАЦИИ И ИНВЕСТИЦИИ” ЕООД, чиято дейност ще бъде насочена към разработване и прилагане на иновативни технологии при производството на храни, съобщава дружеството чрез БФБ-София.

Новото дъщерно дружество се основава с капитал от 1 000 лв. след решение на Съвета на директорите на компанията майка от 11 април 2016 г.

„БГ АГРО ИНОВАЦИИ И ИНВЕСТИЦИИ” ЕООД е вписано в Търговския регистър на 19 април 2016 г. Седалището му също е във Варна, а за негов управител е назначен Даниел Илиев Ненков.

Предметът на дейност на „БГ АГРО ИНОВАЦИИ И ИНВЕСТИЦИИ” ЕООД е външна и вътрешна търговия; производство и търговия с храни; разработване и прилагане на иновативни технологии при производството на храни; разработване на технологии за прилагане на процеса на лиофилизация при производството на храни; разработване и прилагане на биотехнологии в хранителната индустрия; производство и търговия със специализирани храни и напитки, включително и „космически” храни.

Предвижда се компанията да може да извършва маркетингова, рекламна и издателска дейност, насочена към популяризиране и внедряване на нови технологии за производство на храни; консултантска дейност в областта на здравословното хранене и при използването на нови технологии за производство на храни; създаване и продажба на изобретения за производство на здравословни храни; производство и търговия с био и органични храни.

След издаване на лиценз ще може да извършва и туристическа, ресторантьорска и хотелиерска дейност, както още и представителство, посредничество и агентство на български и чуждестранни физически и юридически лица, инвестиционна дейност, импресарска дейност, инженерингова дейност, лизингова дейност, комисионни, спедиционни и превозни сделки, сделки с интелектуална собственост.

До момента няма сделки с акции на БГ АГРО АД. От началото на 2016 г. има шест сделки с негови книжа, след които те поскъпват с 14,3% за периода до 2,287 лв. за брой.

Свързани компании:

БГ Агро АД(BGAG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още