IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма имоти АДСИЦ планира увеличение на капитала с близо 5,5 млн. лв.

То ще бъде успешно, ако бъдат записани половината от предложение нови 1,17 млн. акции с емисионна цена 4,7 лв.

16:47 | 22.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Софарма имоти АДСИЦ планира увеличение на капитала с близо 5,5 млн. лв.

Софарма имоти АДСИЦ планира увеличение на капитала с 5,499 млн. лв. Това става ясно от взетите от Съвета на директорите (СД) решения на проведено на 22 април заседание, които са публикувани чрез БФБ-София. Проспектът за издаването на нови акции е внесен в Комисията за финансов надзор (КФН).

Ръководството на компанията е взело решение да увеличи капитала си от 18 087 245 книжа до 19 257 235 книжа чрез издаване на нови 1,17 млн. броя безналични обикновени акции с право на един глас и номинална стойност 1 лв.

Емисионната цена се предвижда да бъде 4,7 лв. за акция. Така при успешното пласиране на всички книжа АДСИЦ-ът би набрал 5,499 млн. лв.

Капиталът на Софарма имоти ще бъде увеличен, ако бъдат записани и платени най-малко половината от планираните нови акции, или това са 585 хил. книжа. Капиталът на дружесвото ще бъде увеличен само със стойността на записаните акции, ако се премине този праг и не бъде достигната крайната цел. Няма да е възможно отклонение над горната граница на заявения за набиране капитал, четем в решенията на СД на Софарма имоти.

СД на Софарма имоти АДСИЦ е решил София интернешънъл секюритиз АД (СИС) да бъде посредникът по увеличението на капитала. От инвестиционния посредник коментираха за Investor.bg, че проспектът е внесен в КФН.

График за предлагането и повече подробности около него ще бъде оповестени едва след като регулаторът одобри проспекта, подчертават от СИС. Investor.bg се свърза и със Софарма имоти АДСИЦ, откъдето не успяха да коментират веднага.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
В увеличението на капитала ще могат да участват съществуващите акционери. Предвижда се срещу всяка съществуваща към края на посочения срок акция да се издаде едно право. 15,459 права ще дадат възможност за записване на една нова акция по емисионна стойност 4,7 лв. При получаване на число, което не е цяло, ще се закръгля към по-малкото цяло число.

Към 31 декември 2015 г. акционери в Софарма имоти АДСИЦ са 322 физически лица с 61,76%, измежду които Огнян Донев с 24,84%, Венцислав Стоев с 24,74%, както и 43 юридически лица с 38,24%, сред които Телекомплект инвест АД с 20,5% и Донев Инвестмънтс Холдинг АД с 8,08%.

На фона на новините час преди края на търговията на БФБ Софарма имоти АДСИЦ се оказва дружеството с най-висок оборот, брой сделки и най-поевтиняващи акции. Книжата на компанията губят 3,4% от стойността си до 4,78 лв. за ценна книга. От началото на годината обаче поскъпват с 7,3%.

Свързани компании:

Софарма имоти АДСИЦ(SFI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още