IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кепитъл Консепт Лимитед АД ще увеличи капитала си

Дружеството дава възможност на притежателите на варанти да участват в записването на до 1,375 млн. нови акции

09:58 | 24.06.16 г.
Кепитъл Консепт Лимитед АД ще увеличи капитала си

Кепитъл Консепт Лимитед АД дава възможност на притежателите на варанти да участват в увеличение на капитала чрез издаване на нови акции. Това става ясно от протокола от проведеното на 21 юни извънредно общо събрание на притежателите на варанти, разпространен чрез БФБ-София.

Взето е решение за увеличаване на капитала чрез издаване на до 1 374 996 000 броя обикновени акции, под условие, че акциите от увеличението бъдат записани от притежателите на варанти.

Предвижда се новите акции да бъдат с номинал 1 лв. и емисионна стойност 5 лв.

Решението на Съвета на директорите не поражда задължение, а дава възможност на притежателите на варанти да запишат акции срещу притежаваните варанти, поясняват от компанията.

Притежателите на варанти, които не са упражнили правото си да запишат акции от увеличението на капитала, могат да направят това до падежа на емисията при съответните условия и ред. С настъпването на падежа неупражнените права ще се прекратят.

Право да участват в увеличението на капитала на дружеството, като упражнят правата по варантите, имат лицата, придобили варанти най-късно 7 дни след по-късната дата между датата на оповестяване на решението в Търговския регистър и публикуването му във в. „Капитал Дейли“, в. „Новинар”, на интернет страницата на дружеството и на интернет страницата на обслужващия инвестиционен посредник. Тази дата ще е и началната дата, на която могат да бъдат упражнени варантите чрез записване на акции.

За срок за упражняване на варантите са предвидени 15 работни дни.

Конкретните дати предстои да бъдат оповестени допълнително, след като общото събрание възложи на изпълнителния директор Пуи Сзе Джози Лок да извърши всички необходими правни и/или фактически действия във връзка с взетото решение и вписването им в Търговския регистър.

Притежателите на варанти, които искат да упражнят правата по тях, ще трябва да подадат заявка за записване на акции от увеличението на капитала на дружеството до инвестиционния посредник, обслужващ увеличението на капитала - Д.И.С.Л. Секюритийс АД.

Свързани компании:

Кепитъл Консепт Лимитед АД Варанти(WCOA)

Кепитъл Консепт Лимитед АД (Уелкъм Холдингс АД)(CCL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още