IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нео Лондон Капитал пристъпва към БФБ за минимум 1 млн. и максимум 12 млн. лв.

Дружеството разширява фокуса на инвестициите в недвижими имоти и извън Великобритания и обещава разпределяне на до 90% от печалбата под формата на дивидент

16:14 | 16.08.16 г. 5
Автор - снимка
Създател
Нео Лондон Капитал пристъпва към БФБ за минимум 1 млн. и максимум 12 млн. лв.

Нео Лондон Капитал ЕАД ще търси минимум 1 млн. лв. и максимум 12 млн. лв. от повторния си опит за излизане на Българска фондова борса (БФБ), след като този път дружеството разширява фокуса на инвестициите в недвижими имоти и извън Великобритания и обещава разпределяне на до 90% от печалбата под формата на дивидент. Това става ясно от проспекта за първично публично предлагане, публикуван на сайта на Комисията за финансов надзор (КФН).

Регулаторът одобри проспекта в края на юли, но документите са качени тази седмица.

Нео Лондон Капитал ЕАД ще предложи на инвеститорите 120 хил. броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност и емисионна стойност 100 лв. всяка. По първоначални индикации предлагането ще се осъществи през есента.

Минималният праг за успех на предлагането е определен на 10 хил. книжа, или 1 млн. лв., а максималният – на 120 хил. акции, или 12 млн. лв.

Припомняме, че миналата година дружеството искаше да набере между 12 млн. и 40 млн. лв. през борсата, с които да инвестира в четири жилищни проекта в британската столица Лондон.

Сега Нео Лондон Капитал възнамерява да извършва инвестиционна дейност в недвижими имоти, както и в дялове и/или акции на компании, опериращи в сектора на недвижимите имоти, не само във Великобритания, но и в повече държави от Западна Европа. Компанията смята да придобива права на собственост върху сгради в процес на изграждане, трансформация и реновация, с жилищно и/или ваканционно предназначение и впоследствие да ги продава на обособени части близко до или на датата на приключване на строителните работи и датата на издаване на всички необходими разрешения за ползване.

Нео Лондон Капитал включва в Западна Европа страните Андора, Австрия, Белгия, Великобритания, Дания, Финландия, Франция, Германия, Исландия, Ирландия, Италия, Лихтенщайн, Люксембург, Монако, Холандия, Норвегия, Португалия, Сан Марино, Испания, Швеция, Швейцария.

Дружеството не се отказва от сектора на недвижимите имоти, защото вижда редица фактори, които допринасят за положителните ръстове на цените в краткосрочен и дългосрочен план. Основните от тях включват стабилизиращите се икономики в Западна Европа, наличието на държавни и частни стимули за придобиване на жилище, нарастващата заможност на населението и недостатъчното предлагане на нови домове.

Нео Лондон Капитал има идея да използва набраните средства за две инвестиции от по 5 млн. лв. всяка до края на 2016 г. и още една за 2 млн. лв. през 2017 г.

Освен това дружеството възнамерява да разпределя до 90% от реализираната печалба след облагане под формата на дивиденти.

Кампан АД е инвестиционният посредник, който движи предлагането. В документа се посочва, че след приспадане на разходите по първичното публично предлагане, очакваните общи нетни постъпления при записване на всички нови акции биха били 11 985 598 лв., а при записване на минималният праг - 985 598 лв. Прогнозните общи разходи при осъществяването на публичното предлагане са в размер на 14 402 лв.

Нео Лондон Капитал е еднолично акционерно дружество. 100% от капитала притежава Ен Ейч Си Ай ЕАД. Изпълнителен директор на Нео Лондон Капитал е Красимира Вълчева Вълчева – Апостолова, а на Ен Ейч Си Ай - Величко Антонов Апостолов.

В случай че едноличният собственик не участва в подписката, непосредственото разводняване в дела на капитала, който той притежава след увеличението ще бъде, както следва - при 100% записване на емисията разводняването на дела му ще достигне 99,6%, а пр записване на минималния праг - разводняването ще достигне 95,24%.

Към 31 март 2016 г. Нео Лондон Капитал отчита загуба в размер на 7 хил. лв., 49 хил. лв. активи и 74 хил. лв. пасиви. Основният капитал е 50 хил. лв.

Дружеството отчита приходи от услуги в размер на 7 хил. лв. от префактуриране на наеми. Единствен контрагент е Нео Фин Капитал ЕАД, на което е преотдадено под наем помещение. Разходите за първото тримесечие са в размер на 14 хил. лв. и включват разходи за материали – офис консумативи, разходи за външни услуги - основно такси за счетоводно обслужване, куриерски услуги и към Централен депозитар и разходи за амортизация на притежаваните от дружеството нетекущи активи.

Свързани компании:

Нео Лондон Капитал АД(178A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:48 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 0
Jay Gould
преди 7 години
Отнеха правата на скандалния ЧСИ Величко Апостолов http://***.trafficnews.bg/news.php?id=33335
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
Jay Gould
преди 7 години
DCC: Величко Апостолов гази закона в комбина с адвокати (видео) http://***.marica.bg/dcc-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%81-%D0%B0%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B8-(%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE)-news99177.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
Jay Gould
преди 7 години
Тук стана ''Кой колкото даде, все ще е кяр!'' ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
richar
преди 7 години
много е съмнително това дружество, имайте предвид че потвърждаването на проспекта му е последното "творение" на Маврудиев
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 9
Longin
преди 7 години
една bqla lqstovica !Успех!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още