IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три дъщерни дружества на Български транспортен холдинг увеличиха капитала си

Става дума за „Филтранс” АД, гр. Пловдив, „Тексимтранс” АД, гр. Варна и „Автотрафик” АД, гр. Бургас

12:53 | 06.10.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Три дъщерни дружества на Български транспортен холдинг увеличиха капитала си

Успешно приключва увеличението на капитала на три дъщерни дружества на „Български транспортен холдинг” АД, съобщи самият холдинг чрез БФБ – София.

Става дума за „Филтранс” АД, гр. Пловдив, „Тексимтранс” АД, гр. Варна и „Автотрафик” АД, гр. Бургас, поясняват от компанията чрез съобщение, разпространено чрез борсата.

Капиталът на „Филтранс” АД е увеличен от 110 хил. лв. на 192 284 лв., като са записани 41 142 бр. поименни акции, всяка с право на един глас в Общото събрание на акционерите, право на дивидент и на ликвидационен дял, с номинална стойност 2 лв. и емисионна стойност 2,04 лв. всяка акция.

Капиталът на „Тексимтранс” АД е увеличен от 132 хил. лв. на 234 858 лв., като бяха записани 34 286 бр. поименни акции, всяка с право на един глас в Общото събрание на акционерите, право на дивидент и на ликвидационен дял, с номинална стойност 3 лв. и емисионна стойност 3,03 лв. всяка акция.

 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Капиталът на „Автотрафик” АД е увеличен от 110 хил. лв. на 192 822 лв., като бяха записани 82 822 бр. поименни акции, всяка с право на един глас в Общото събрание на акционерите, право на дивидент и на ликвидационен дял, с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 1,02 лв. всяка акция.

Всички акции от новата емисия са записани и заплатени от дъщерното дружество на „Български транспортен холдинг” АД – „Транс-юг” АД, гр. Петрич. В резултат на това участието на дружества от групата на „Български транспортен холдинг” АД в капитала на „Автотрафик” АД се увеличава от 74,09% на 85,22%, а прякото участие на „Български транспортен холдинг” АД в капитала на „Автотрафик” АД спада от 40,96% на 23,37%.

Увеличението на капитала и на трите дружества е вписано по партидата на емитента в Търговския регистър на 5 октомври 2016 г.

 

Свързани компании:

Български Транспортен Холдинг АД(BTRH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още