fallback

Биовет смята за справедлива предложената цена за акциите на малките акционери

От компанията считат, че приемането на търговото предложение на Хювефарма не би довело до негативни последствия

13:24 | 14.10.16 г. 3

Управителният съвет на Биовет АД счита за справедлива предложената от Хювефарма АД цена за изкупуване на акциите на малките акционери в пещерското дружество. Това става ясно от официално становище на Биовет, изпратено до Комисията за финансов надзор (КФН).

От компанията считат, че приемането на търговото предложение от останалите акционери не би довело до последствия от негативен характер за дружеството и неговите служители.

В заключение управителният съвет посочва, че с оглед на прогнозните икономически параметри на дружеството и очакванията за развитието му в бъдеще предложената цена е справедлива, а търговото предложение е изготвено в съответствие с нормативните изисквания и е справедливо по отношение на акционерите – адресати на предложението.

Комисията за финансов надзор (КФН) още не е взела отношение. 

Хювефарма ЕООД отправи ново търгово предложение за акциите на миноритарните акционери в Биовет АД, този път на цена от 15,03 лв. за брой, след като в началото на септември компанията на Кирил Домусчиев вдигна цената от 13,3 лв. на 14,4 лв. Това става ясно от становище на управителния съвет на пещерската компания, разпространено чрез БФБ – София.

На 18 юли Хювефарма ЕООД и Опортюнити 2009 ЕАД са сключили споразумение за следване на обща политика по управление на Биовет, включващо съвместно упражняване на правата на глас по притежаваните общо 6 105 380 броя обикновени, безналични акции. Те представляват 90,005% от гласовете в общото събрание на Биовет АД.

Става дума за закупуване чрез инвестиционен посредник „Дилингова финансова компания” АД на 677 998 броя акции от капитала на пещерското дружество, представляващи 9,99% от капитала на Биовет.

Намеренията на търговия предложител в лицето на Хювефарма не включват преобразуване или прекратяване на Биовет АД. Не се предвиждат и промени в размера на капитала на дружеството в срок от една година. Няма да има и промени в предмета на дейност и на основната дейност, както и на финансовата стратегия през текущата и следващата финансова година.

Към 13 часа в петък акции на Биовет не са търгувани. За последно сделки с тях има на 13 октомври, когато оборотът възлезе на 1 599 лв. От началото на годината акциите на пещерското дружество поскъпват с 39,06%, а за последната година цената на книжата растат с 40,25%. Пазарната капитализация на дружеството е 108,459 млн. лв. 

Свързани компании:

Биовет АД(53B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:18 | 13.09.22 г.
fallback