IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SOFIX може да се повиши с поне още 5% до края на 2016 г., прогнозира експерт

Някои позиции в основния борсов индекс остават фундаментално подценени спрямо справедливите си стойности, смята Димитър Георгиев от "Елана Трейдинг"

21:15 | 14.10.16 г.
<p>
	Димитър Георгиев. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Димитър Георгиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Първият борсово търгуван фонд върху SOFIX е само една от причините за оптимизма на капиталовия пазар. Като цяло част от позициите в основния борсов индекс продължават да бъдат фундаментално подценени спрямо справедливите си стойности на фона на свръхликвидността, която наблюдаваме както в световен мащаб, така и в България. Това каза ръководителят "Финансови пазари" на "Елана Трейдинг" Димитър Георгиев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му световните пазари се намират все още в силен възходящ тренд. Mакар и да е възможна краткосрочна корекция през октомври, експертът прогнозира новогодишно рали на световните финансови пазари.

Ниските лихви по депозитите в България също спомагат за насочването на средства и инвестиции към БФБ, посочи още Георгиев.

Експертът очаква ръст от поне 5% над текущите нива на SOFIX до края на годината.

Георгиев е оптимист за трайна възходяща тенденция на капиталовия пазар, като открои безпрецедентна степен на консенсус в бранша за развитието на пазара. Според него основният проблем на капиталовия пазар е липсата на достатъчно на брой качествени компании.

Вижте повече във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още