IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енергоремонт Холдинг поема проект за реконструкция на подстанция "Карнобат"

Обновяването на подстанция „Карнобат“ е част от плана на ЕСО за развитие на преносната мрежа

11:47 | 04.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Енергоремонт Холдинг АД поема проект за реконструкцията на подстанция „Карнобат“ на стойност 6 млн. лв., съобщи дружеството.

Възложител на проекта е Електроенергиен системен оператор (ЕСО), а обновяването на съоръжението е включено в плана за развитие на преносната система на България за периода 2015 – 2024 г.

Подстанция „Карнобат“ захранва тягови подстанции на ДП „Национална компания Железопътна инфраструктура“, БДЖ, подстанция „Завет“ и др.

От компанията коментираха, че спечеленият нов проект показва стабилното развитие на холдинга, техническия и кадровия му потенциал да изпълнява важни и големи проекти от енергийната инфраструктура.

„Всички материали и съоръжения, които ще бъдат монтирани и въведени в експлоатация, ще отговарят на европейските и международни стандарти“, заяви председателят на управителния съвет на холдинга и финансов директор инж. Иван Личев.

Първият етап от реализацията на проекта е свързан с проектиране и изработване на работен проект. Вторият обхваща доставка на оборудване, изпълнение на строително-монтажни дейности и електромонтажни дейности.

Срокът за проектиране, доставка, изпълнение и въвеждане в експлоатация е 551 календарни дни.

Подстанция „Карнобат“ е въведена в експлоатация преди почти 60 години. В момента тя работи с две открити разпределителни уредби 220kV и 110kV и една закрита разпределителна уредба 20 kV.

Експлоатационният ресурс на прекъсвачи, измервателни трансформатсори, разединители и вентилни отводи е изтекъл и липсват резервни части за тях.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Към края на деветмесечието Енергоремонт холдинг отчете загуба в размер на 1,690 млн. лв. в сравнение с печалбата от 555 хил. лв. през същия период на миналата година, показва неконсолидираният финансов отчет.

Нетните приходи от продажби възлизат на 21,505 млн. лв., като бележат понижение с малко над 33% на годишна база.

Разходите са по-малко – в размер на 24,435 млн. лв. спрямо 35,045 млн. лв. към края на септември 2015 г.

Към 30 септември 2016 г. акционерите в Енергоремонт холдинг АД са Миления 77 ООД с 33,03%, Българска енергетика АД с 32,09%, Нови енергийни и индустриални технологии АД с 21,59%, Геоприбор ЕАД с 10,8% и други с 2,49%.

От началото на годината акциите на холдинга поевтиняват с 28,07%, като понижението в цената се ограничава до 1,01% през последните 12 месеца. Пазарната капитализация е 39,388 млн. лв.

Свързани компании:

Дитсманн Енергоремонт Холдинг АД(6EG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още