fallback

КФН допусна 29 души до изпитите за брокер и инвестиционен консултант

Изпитите ще се проведат на 19 и 20 януари 2017 г.

13:17 | 24.11.16 г.
Автор - снимка
Редактор

Комисията за финансов надзор (КФН) допусна 29 души до изпитите за брокер и инвестиционен консултант. Това става ясно от решенията, взети от Комисията, на проведеното на 23 ноември заседание.

До изпита за придобиване на право за извършване на дейност като брокер са допуснати 9 лица. Други 20 души ще се явят на изпита за получаване на лиценз от КФН за работа като инвестиционен консултант. Изпитите ще се проведат съответно на 19 и 20 януари 2017 г. 

Документите за допускане до изпит можеха да се подават от 21 октомври до 11 ноември 2016 г. Изпитите за придобиване на право за извършване на дейност като брокер, съответно като инвестиционен консултант, се провеждат от изпитни комисии в състав, определен с решение на КФН.

Изпитът се състои в отговарянето на тестови въпроси и решаването на задачи, съобразени с конспектите. Всички тестови въпроси и задачи ще са от „закрит” тип.

Освен самостоятелни въпроси и задачи на кандидатите ще се предоставят и кратки казуси (максимум до 1 страница), които ще включват няколко въпроси и/ или задачи, свързани помежду си.

Изпитите ще се проведат на две сесии в рамките на обявения за изпита ден, като продължителността им е както следва: за брокер – по два часа и петнадесет минути, и съответно за инвестиционен консултант – по три часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:02 | 14.09.22 г.
fallback