IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Синтетика" е продала целия си дял в капитала на "Еврохотелс"

Акциите представляват близо 97,8% от капитала и са продадени за близо 3,3 млн. лв.

18:00 | 25.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Продаденият хотел &quot;Ела&quot; в Боровец</em></p>

Снимка: Продаденият хотел "Ела" в Боровец

„Синтетика“ АД е продало изцяло инвестицията си в предприятието „Еврохотелс“ АД, гр. Самоков, ж.к. Комплекс Боровец, хотел „Ела“, равняваща се на 97,80% от капитала на дружеството, съобщи компанията чрез БФБ – София.

От дружеството обясниха решението си с това, че „Еврохотелс“ осъществява хотелиерска дейност, която е странична спрямо средносрочните приоритети на „Синтетика“.

Решението за продажбата на този дял беше взето на провелото се на 29 декември общо събрание на акционерите на "Синтетика". Името на купувачът не се разкрива в съобщението на компанията. 

Сключената сделка е за продажба на 1 822 002 обикновени поименни акции с право на глас, представляващи приблизително 97,80% от капитала на „Еврохотелс“. Продажната цена на акциите е в размер на 1,80 лева за една акция и обща продажна цена на целия пакет акции в размер на 3 279 604 лева за всички акции.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Получените средства ще се инвестират в подкрепа на дъщерните компании в групата на „Синтетика“, както и в нови придобивания, съгласно инвестиционната политика на компанията.

Печалбата на "Синтетика" се понижи с 57% през деветмесечието на 2016 г. в сравнение със същия период на предходната година. "Синтетика" отчита печалба за деветте месеца в размер на 6,8 млн. лв., от която 2,925 млн. лв. е за акционерите на дружеството, а останалите 3,898 млн. лв. принадлежат на неконтролиращо участие.

През третото тримесечие компанията печели 108 хил. лв., или близо 30 пъти по-малко в сравнение с печалбата от 3,1 млн. лв. през третото тримесечие на миналата година.

Акциите на компанията поевтиняват с 1,01% от началото на годината, а през последните 12 месеца спадът в цената е с 1,75% при пазарна капитализация от 117,6 млн. лв. 

Свързани компании:

Синтетика АД(SYN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още