IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Енергоремонт Холдинг" подписа договор за жп ремонт за 5 млн. лв.

Компанията ще рехабилитира два жп участъка - Оризово-Скутаре и Стралджа-Церковски

15:35 | 30.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Енергоремонт Холдинг” (ЕРХ) подписа договор за рехабилитацията на жп участъка Стралджа-Церковски, част от проекта за рехабилитацията на жп инфраструктура по участъци на линията Пловдив-Бургас - фаза 2, съобщи компанията.

Стойността на договора е малко над 5 млн. лв. с ДДС. Срокът на изпълнение е 12 месеца.

Изборът на ЕРХ за изпълнител от италианската компания „Sаlcef” S.р.a, част от консорциума, показва, че холдингът е предпочитан и надежден международен партньор, се посочва в съобщението.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Основа за успешното приключване на проекта са натрупаният опит в рехабилитация и модернизация на тягова подстанция ”Волуяк”, участието в строителството на втори метродиаметър на софийското метро и проектирането на трафопост за нуждите на новоизградения Диспечерски център – Пловдив.

Новата 2017 година започна със силен старт за „Енергоремонт Холдинг”АД ( ЕРХ). В средата на месеца холдингът и „Лукойл Нефтохим Бургас”АД  подписаха два нови договора на обща стойност 88,1 млн. лв.

От началото на годината акциите на компанията поскъпват с 66,98%. За една година ръстът е с 44,49% при пазарна капитализация от 68,016 млн. лв. 

Свързани компании:

Дитсманн Енергоремонт Холдинг АД(6EG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още