IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН ще съобрази надзорните си практики при злоупотреби с насоките на ESMA

Насоките имат за цел да предоставят неизчерпателен и примерен списък с информация, която основателно може да се очаква да бъде разкрита

14:05 | 16.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

КФН реши да съобрази надзорната си практика с Насоките относно прилагането на регламента за пазарните злоупотреби на Европейския орган за ценна книжа и пазари  (ESMA).

На 17 януари Европейският орган за ценни книжа и пазари (ESMA) прие и публикува Насоки във връзка с Регламента относно пазарната злоупотреба (MAR) - информация за пазарите на стокови деривати или свързаните с тях спот пазари за целите на определянето на понятието вътрешна информация по отношение на стоковите деривати.

В срок от два месеца от датата, на която ESMA издаде настоящите насоки, компетентните органи, за които те се отнасят, са длъжни да уведомят ESMA дали ги спазват или възнамеряват да ги спазват, като посочат причини за неспазването им.

Насоките се издават по прилагане на регламента на Европейския парламент и на Съвета от 16 април 2014 година относно пазарната злоупотреба (MAR). Насоките имат за цел да предоставят неизчерпателен и примерен списък с информация, която основателно може да се очаква да бъде разкрита или трябва да бъде разкрита, посочват от Комисията.

Съгласно насоките, ако определен вид информация не е включена в неизчерпателния примерен списък, не означава, че тя не може да се разглежда като вътрешна информация, съответно включването на даден вид информация не означава, че тя автоматично се счита за вътрешна информация. Преценката дали дадена информация представлява вътрешна информация се извършва за всеки отделен случай въз основа на критериите, определени от MAR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още