fallback

"Софарма" пак предлага цена от 4,35 лева на акция на "Унифарм"

От края на миналата година компанията на Огнян Донев се опитва за придобие останалите малко над 22% от капитала на "Унифарм"

10:04 | 26.04.17 г.

"Софарма" АД е внесла коригирано търгово предложение за закупуване акциите на останалите акционери на „Унифарм” АД на цена от 4,35 лв. на акция, става ясно от уведомление, разпространено чрез БФБ – София.

Фармацевтичната компания в качеството си на търгов предложител цели да придобие 1 342 234 броя акции, представляващи 22,37% от общия брой обикновени акции от гласовете в Общото събрание на “Унифарм”.

Комисията за финансов надзор (КФН) не е взела отношение по представения проект на търгово предложение.

В средата на декември Софарма внесе за разглеждане в КФН търгово предложение за закупуване на акциите на останалите акционери на "Унифарм". Тогава обаче компанията не обяви на каква цена предлага да изкупи акциите.

Това е вторият път, в който "Софарма" коригира търговото си предложение, след като през февруари стана ясно, че предлага 4,35 лв. на акция.  

Делът на компанията вече достига 77,43% от капитала на "Унифарм". Според законовите разпоредби при подобно увеличение на акционерното участие следва или отправяне на търгово предложение, или "Софарма" трябва да продаде акции, така че делът й в дружеството да падне пак под нивото от 50%. 

За последен път с акции на "Унифарм" е търгувано на 5 април при цена от 4,2 лв. От началото на година книжата на дружеството поскъпват с 9% при пазарна капитализация от 25,2 млн. лв. 

Свързани компании:

Унифарм АД(59X)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:44 | 06.09.22 г.
fallback