fallback

Централен депозитар ще прави ежедневна статистика за свободно търгуемите акции

Статистиката съдържа данни за размера на емитента, емисията, броя на регистрираните финансови инструменти от тази емисия, фрий флоута и броя на акционерите

12:11 | 11.05.17 г.

Централен депозитар вече предоставя ежедневно статистика за свободно търгуемите акции на публичните дружества, обяви Депозитарят с официално съобщение до медиите. 

В стремежа си да предоставя надеждна и навременна информация на инвестиционната общност в страната ни Централен депозитар започва да публикува на ежедневна база статистика за фрий-флоут на публичните дружества, обясниха от дружеството. 

„Убедени сме, че достоверната и своевременно предоставена информация е от ключово значение при вземането на правилни инвестиционни решения. Затова и следваме последователно своята политика за осигуряване на публични услуги, които да подпомагат развитието на устойчив капиталов пазар в България", заяви Васил Големански, изпълнителен директор на Централен депозитар.

Статистиката съдържа данни за размера на емитента, емисията, броя на регистрираните финансови инструменти от тази емисия, фрий флоута и броя на акционерите.

Информацията е достъпна на интернет страницата на Централен депозитар, в меню “Статистика“, раздел “Фрий флоут“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:42 | 14.09.22 г.
fallback