fallback

КФН вписа за търговия на регулиран пазар емисия акции на Спарки Елтос

На заседанието си регулаторът реши още да удължи срока на квестурата на “Интерактив Кампъни”

10:29 | 26.09.17 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) прие за прилагане опростени изисквания спрямо инвестиционни посредници и институции от Закона за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и инвестиционни посредници при изготвянето на плановете за възстановяване, съответно за преструктуриране. Облекченията се отнасят до изисквания относно определяне на съдържанието на плановете, както и уведомяване на Европейския банков орган и изготвяне на образци във връзка с изисквания на Регламент 2016/962 от 16 юни 2016 г., уточнява Комисията в решенията си от провелото се на 25 септември заседание.

На заседанието си регулаторът реши още да удължи срока на квестурата на “Интерактив Кампъни” ЕООД за три месеца, считано от 6 октомври 2017 г.

Също така КФН вписа последваща емисия акции, издадена от „Спарки Елтос” АД, гр. Ловеч, в регистъра на КФН, с цел търговия на регулиран пазар.

Комисията обаче отказва да издаде лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник на „Плюс 500 БГ” ЕАД (в процес на учредяване), със седалище и адрес на управление гр. София, бул. „Цариградско шосе” № 90, ет. 14, като в съобщението не се посочват мотивите за това.

В същото време КФН изисква допълнителна информация от„Ризърв Кепитал” АДСИЦ във връзка с постъпило заявление за издаване на разрешение за прекратяване на дейността си и одобряване на ликвидатор.          

От решенията става ясно още, че регулаторът потвърждава проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия, издадена от „Специализирани Логистични Системи” АД, гр. София. Емисията е корпоративни облигации в размер на 7,5 млн. лева, разпределени в 7 500 броя обикновени, поименни, безналични, необезпечени, лихвоносни, неконвертируеми, свободнопрехвърляеми облигации, с номинална стойност 1 000 лева всяка, с фиксиран годишен лихвен процент в размер на 3,50%, с лихвени плащания на всеки 6 месеца и главница, платима еднократно на датата на падежа. Срочността на емисията е 60 месеца, с дата на емитиране на облигациите на 22.03.2017 г. и дата на падеж 22.03.2022 г.

Комисията вписа посочената емисия облигации в регистъра, воден от КФН, с цел търговия на регулиран пазар.

Регулаторът също така потвърди проспект за допускане до търговия на емисия акции, издадени от „Кепитъл Консепт Лимитед”АД, гр. София. Емисията е в размер на 2 151 467 000 лева, разпределени в 2 151 467 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка, представляващи съдебно регистрирания капитал на дружеството.

Комисията вписа горепосочената емисия и дружеството като публично в регистъра, воден от КФН.

На заседанието бяха допуснати и кандидати до изпити за придобиване на право за извършване на дейност като брокер или като инвестиционен консултант, които ще се проведат съответно на 25 и 26 ноември 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:52 | 10.09.22 г.
fallback