fallback

Дружествата на ЧЕЗ удължават мандатите на надзорниците си

Старите мандати изтичат на 19 декември, като дотогава явно не се очаква сделка за продажбата на двете дружества

10:01 | 13.11.17 г.
Автор - снимка
Редактор

Ръководствата на ЧЕЗ Разпределение България АД и ЧЕЗ Електро България АД свикват общи събрания на акционерите си на 12 декември 2017 г. с цел удължаване на мандатите на някои от членовете на Надзорните съвети, показват поканите, публикувани чрез БФБ-София.

Мандатите на Тихомир Ангелов Атанасов и Апостол Лъчезаров Апостолов в Надзорния съвет на ЧЕЗ Разпределение България АД изтичат на 19 декември 2017 г. и се предлага акционерите да ги удължат с нови 5 години.

Мандатите на Георги Димитров Константинов и Любомир Тодоров Чакъров в Надзорния съвет на ЧЕЗ Електро България АД изтичат на 19 декември 2017 г. и се предлага акционерите да ги удължат с нови 5 години.

Вероятно не се очаква до 19 декември преговорите по продажбите на ЧЕЗ Разпределение България АД и ЧЕЗ Електро България АД да са приключили и евентуалните нови купувачи да влязат в управлението.

Акционерите на ЧЕЗ Разпределение България АД и ЧЕЗ Електро България АД ще гласуват също така за избор на одитор на отчетите за 2017 г. в лицето на АФА ООД.

Ще бъдат преизбрани и настоящи членове на Одитния комитет - Давид Мохач и Ярослав Малса в ЧЕЗ Разпределение и Димитър Златков Куюмджиев в ЧЕЗ Електро.

От одитния комитет на ЧЕЗ Електро ще бъде освободен Карел Клусак, а в него ще влезе Ростислав Дижа.

Акциите на ЧЕЗ Разпределение България АД поскъпват с 93,1% в последните 12 месеца до 282,9 лв. за акция и 545 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Свързани компании:

Електрохолд Продажби АД(CEZE)

Електроразпределителни мрежи Запад АД(CEZD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:56 | 14.09.22 г.
fallback