fallback

КФН поиска допълнителна информация за одиторите на "Уника" АД за 2017 г.

Комисията поиска корекции на документите относно намерението на инвестиционния посредник (ИП) „Делтасток” АД да закрие клона си в Букурещ

10:26 | 11.04.18 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) поиска допълнителни документи и информация относно утвърждаване на „Грант Торнтон“ ООД и „РСМ БГ“ ЕООД като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишните справки за 2017 г. на ЗК „Уника“ АД и ЗК „Уника Живот“ АД. Това става ясно от решенията на регулатора след провелото се на 10 априп заседание.

С писмо Комисията поиска също да се извършат корекции на документите относно намерението на инвестиционния посредник (ИП) „Делтасток” АД да закрие клона си в Букурещ, Румъния. 

Регулаторът настоява също така „Актива Асет Мениджмънт” АД да извърши корекции на документите относно одобрението на промени в Правилата по чл. 13, ал. 2 от ЗДКИСДПКИ и Правилата за оценка на портфейла и за определяне на нетната стойност на активите на управляваните от него Договорен фонд (ДФ) „Актива Високодоходен фонд” и ДФ „Актива Балансиран фонд”. За същото е уведомен и „ЕФ Асет Мениджмънт” АД, който трябва да извърши корекции за управляваните от него Договорен фонд (ДФ) „ЕФ Рапид” и ДФ „ЕФ Принсипал”.

На заседанието си регулаторът одобри на кандидатурата на Мишел Нури за ръководител на ключова функция вътрешен одит на „ЗАД Сожелайф България“ АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:24 | 05.09.22 г.
fallback