fallback

Нетните приходи от продажби на „Сирма“ растат с 65% през третото тримесечие

Сред текущите цели на групата е достигане на средногодишен ръст на приходите от минимум 20%

17:45 | 30.10.18 г.

Нетните приходи от продажби на „Сирма Груп Холдинг“ АД нарастват с 65% до малко над 4 млн. лв. през третото тримесечие на годината на годишна база. Това става ясно от неконсолидирания отчет на дружеството, публикуван чрез сайта на Българска фондова борса.

Разходите по икономическите елементи на дружеството към края на септември възлизат на 3,8 млн. лв., като нарастват 2 пъти спрямо същия период на миналата година. Най-съществено е увеличението на разходите за външни услуги – от малко над 1 млн. лв. към 30 септември 2017 г. до 3,4 млн. лв. през третото тримесечие на 2018 г. Това рефлектира и върху финансовия резултат на „Сирма“, като нетната печалба се свива 6 пъти до 226 хил. лв.

Сред текущите цели на групата са достигане на средногодишен ръст на приходите от минимум 20% и постигане на минимум 40% дял на приходите от Северна Америка и Европа в общите, посочват от „Сирма Груп Холдинг“ в доклада си за дейността. Според ръководството на дружеството растежът на приходите ще бъде подкрепен от укрепване на пазарния дял в когнитивните услуги, един от най-перспективните сегменти на IT сектора, където „Сирма Груп“ има значителна експертиза.

През 2017 г. групата разработи своята 5-годишна “Стратегия Сирма 2022”, като по този начин се фокусира в процеса на трансформацията на организациите към “интелигентни организации”. В своята актуализирана Стратегия за развитие на холдинга "Сирма Груп Холдинг" си постави за цел да генерира приходи в размер на 120 млн. евро през 2022 г., като прогнозира портфейлите „Търговия“ и „Здравеопазване“ да нарастват с близо 100% годишно.

Акциите на "Сирма Груп Холдинг" АД поевтиняват с 20,75% за последните 12 месеца до 0,84 лв. за акция. 

 

Свързани компании:

Сирма Груп Холдинг АД(SGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:03 | 14.09.22 г.
fallback