fallback

КФН не наложи окончателна забрана на търговото на "Синергон Холдинг"

Застрахователните агенти „Ама Консултинг” ЕООД, ЕТ „Трувекс - Владимир Славков” и ЕТ „Кокиче - Мария Живкова” са заличени от регистъра на КФН

11:02 | 08.05.19 г. 1
Автор - снимка
Редактор

Комисията за финансов надзор не наложи окончателна забрана на „Синергон Холдинг“ АД, гр. София, за закупуване чрез инвестиционен посредник „Авал Ин” АД, гр. София, на 185 802 броя акции от капитала на „Светлина“ АД, гр. Сливен, от останалите акционери на дружеството. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. Предложената цена за една акция е 5,50 лева.  КФН е одобрила Теодора Николова Даскалова за управител на инвестиционния посредник „Ваха Трейд“ ЕООД. От решенията разбираме още, че са заличени застрахователните агенти „Ама Консултинг” ЕООД, ЕТ „Трувекс - Владимир Славков” и ЕТ „Кокиче - Мария Живкова” от регистъра, воден от КФН. 

Комисията е изпратила писмо до „СИИ Имоти” АДСИЦ, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации, издадени от дружеството.

На заседанието си във вторник от КФН са посочили, че възнамеряват да спазват в надзорната си практика Насоки относно критериите за опростеност, прозрачност и стандартизация за секюритизация на обезпечени с активи търговски ценни книжа и Насоки относно критерии за опростеност, прозрачност и стандартизация за секюритизации, различни от обезпечени с активи търговски ценни книжа, приети от Европейския банков орган.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:22 | 09.09.22 г.
fallback