fallback

Търговията с акции на „Грийн Таун Проджектс“ на БФБ тръгва следващата седмица

Емисията на дружеството е в размер на 4 059 000 лв., разпределени в същия брой акции с номинална стойност от 1 лев

17:15 | 06.08.19 г.

Българска фондова борса допусна до търговия на Основен пазар, Сегмент акции „Standard”, емисията на „Грийн Таун Проджектс“ АД, съобщават от борсовия оператор на сайта си.

Емисията на дружеството е в размер на 4 059 000 лв., разпределени в същия брой акции с номинална стойност от 1 лев. Датата за въвеждане на търговия е 12 август 2019 г.

Във връзка с разпоредбата на чл. 42, ал. 1 от Част III Правила за допускане до търговия, емисията се поставя под наблюдение за срок от 3 (три) месеца.

Записаната емисията на „Грийн Таун Проджектс“ всъщност е малко над минималния праг от 4 млн. лв., при който предлагането се счита за успешно. За сравнение, пълният размер беше за 8 млн. лв.

До 70% от набраните средства вследствие на публичното предлагане ще бъдат инвестирани в придобиване/изграждане и управление на домове за стари хора (затворени комплекси), както и придобиване на участия в компании, които инвестират в такъв тип недвижими имоти; придобиване/строителство на градски апартаменти/комплекси за чуждестранни работници на мултинационални компании, както и придобиване на участия в компании, които инвестират в такъв тип недвижими имоти; придобиване/строителство и управление на жилищни комплекси от затворен тип за западни и източни европейски пенсионери, с цел отдаване под наем, управление, преустройство и/или последваща препродажба, както и придобиване на участия в компании, които инвестират в такъв тип недвижими имоти и за придобиване на участия в компании, които развиват дейност в предоставяне на услуги, свързани с недвижимите имоти, а именно архитектурни, инженерни и надзорни дейности, строително монтажни работи, агентски и брокерски услуги по покупко-продажба на недвижими имоти и др.

“Грийн Таун Проджектс” планира временно свободните парични средства на дружеството да бъдат влагани в депозити и/или инструменти на паричния пазар - краткосрочни държавни ценни книжа с падеж до 12 месеца, дългови ценни книжа със срок до падежа до 12 месеца, и/или договорни фондове на паричния пазар с цел получаване на доходност и от тях. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:08 | 12.09.22 г.
fallback