fallback

Одиторът на „Монбат“ за 2019 г. ще чака екологичната проверка на Волф Тайс

„Ърнст и Янг Одит” ООД са посочили, че няма да могат да издадат одиторски доклад в срок

09:41 | 31.07.20 г.

Одиторът на „Монбат“ ще чака екологичен одит преди да издаде одиторски доклад на консолидирания отчет, съобщи дружеството чрез „Българска фондова борса“ АД.

В писмо до „Монбат“ одиторът „Ърнст и Янг Одит“ ООД пише че одиторската проверка на консолидирания финансов отчет за 2019 г. все още не е финализирана. „Ние не сме в състояние да издадем нашия одиторски доклад преди 31 юли 2020 г. и преди да приключим всички наши съществени одиторски процедури, в т. ч. преглед на финален доклад от проведен независим одит от международната адвокатска кантора Волф Тайс по въпросите, свързани с екологичните аспекти от дейността на Дружеството и съответствието й с приложимите национални и европейски регулации“, посочва се в съобщението.

За периода януари – май дружествата от икономическата група на Монбат АД са реализирали консолидирани нетни приходи от продажби в размер на 111,105 млн. лева, което представлява намаление с 15,8% спрямо същия период на миналата година.

Обобщените данни за първите пет месеца 2020 г. сочат, че дружествата от икономическата група на Монбат АД са реализирали печалба преди облагане с данъци в размер на 5,226 млн. лева, което обаче е спад с 41,3% на годишна база.

Акциите на „Монбат“ АД поевтиняват с 54% на годишна база до 3,06 лв. за акция и 119,34 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът има информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.  

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:56 | 14.09.22 г.
fallback