fallback

Съветът на директорите на БФБ получи нов петгодишен мандат

Съзнаваме голямата отговорност, която ни е възложена, заявиха от ръководството

15:51 | 10.12.20 г.

Съветът на директорите на Българска фондова борса (БФБ) получи нов петгодишен мандат. Това реши на извънредното си заседание днес Общото събрание на акционерите на Борсата.

Най-високият форум на институцията одобри за хоризонт от пет години членовете на Съвета: Асен Ягодин, Васил Големански, Маню Моравенов, Христина Пендичева и Радослава Масларска, която влиза на мястото на Любомир Бояджиев.

Радослава Масларска е председател на Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници и изпълнителен директор на „Елана Трейдинг“.

„Благодаря за възможността да стана част от този екип, с който можем да доразвием стратегическите инициативи, по които работим като партньори. Макар от години да полагаме усилия за по-активната роля на капиталовия пазар в икономиката, сега повече от всякога има нужда да насърчим чрез множество мерки ползването на фондовия пазар от бизнеса, инвеститорите и държавата, за да може той да изпълни ролята си като двигател на растеж в икономическото възстановяване“, коментира по повод избора й Масларска.

„Новият мандат е категорична подкрепа за стратегическите инициативи, които ние като ръководство на БФБ предприехме и планираме да изпълним в средносрочен план. Съзнаваме голямата отговорност, която ни е възложена, особено в период на криза. Доверието на акционерите на Борсата ни дава убедеността, че сме поели по правилния път“, каза д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ и доцент във ВУЗФ.

Общото събрание прие също нова Политика за възнагражденията на членовете на СД, определи гаранцията за управлението им в размер на 3-месечното им брутно възнаграждение и упълномощи министъра на финансите да сключи договора за уреждане на отношенията между тях и дружеството.

Акционерите на БФБ одобриха и предложените от Съвета на директорите правила за избор на регистриран одитор за заверка на годишния финансов отчет на дружеството.

За да гарантира здравето и безопасността на участниците в Общото събрание, предвид въведените противоепидемични мерки, БФБ проведе най-важния си форум и по електронен път – чрез платформата на Централен депозитар ЕПОС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:58 | 13.09.22 г.
fallback