IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Корадо" приключи 2020 г. с 8% ръст на печалбата

През втората половина на година спадът в продажбите е нулев, а за цялата година понижението е със 7% до 39,6 млн. лв.

11:43 | 29.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка: &quot;Корадо - България&quot;</em></p>

Снимка: "Корадо - България"

Българският производител на стоманени панелни радиатори „Корадо – България“ завърши 2020 г. с 8% ръст на печалбата от дейността до 5,1 млн. лв., показват предварителните данни на компанията, които предстои да бъдат одитирани.

Нетната печалба за периода след облагане с данъци нараства с 5% на годишна база към края на декември до 4,6 млн. лв.

Другата позитивна новина, която дружеството съобщи, е, че е овладян спадът в продажбите през първото полугодие на 2020 година. В резултат на непредвидената икономическа ситуация в света през миналата година българската компания отбеляза осезаем спад в продажбите си. За втората половина на 2020 г. спадът е нулев. За цялата година понижението в нетните приходи от продажби е със 7% до 39,6 млн. лв.

Корадо Корадо

Няколко фактора повлияха на резултатите на дружеството. Първо, компанията възстанови продажбите си на пазари като България и Гърция. За сравнение, продажбите на пазари като Украйна, Унгария и Румъния все още са под желаните нива. Второ, компанията майка подкрепи дъщерното си дружество, като увеличи своите покупки от България с 9% на годишна база. Също така бе постигнато стриктно управление на разходите и по-ниски цени на суровините.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
„Всичко това дава основание на ръководството на „Корадо Груп“ да оцени позитивно представянето на „Корадо – България“ през 2020 г., особено като се имат предвид и специфичните условия на пазара, се посочва в съобщението на компанията.

Продажбите на "Корадо - България" през 2020 г. са в размер на 532 592 бр. отоплителни единици. Продажбите на територията на страната са в размер на 11 415 бр. отоплителни тела, което e 2,1% от общите продажби. Към страни партньори от ЕС (с изключение на България) са реализирани 471 523 бр. панелни и тръбни радиатори, а в държави извън Общността - 49 654 бр.

От началото на годината акциите на „Корадо – България“ поскъпват с 1,55%, а през последната една година ръстът е с 3,15% при пазарна капитализация от 86,254 млн. лв.

Свързани компании:

Корадо-България АД(KBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още