IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на "ТК-Холд" нараства повече от два пъти към края на юни

Ако пандемията продължи по-дълго, за някои от дъщерните дружества ще се преценява доколко е целесъобразно да продължат да работят

15:12 | 25.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

„ТК-Холд“ АД увеличава повече от два пъти консолидираната си печалба през второто тримесечие въпреки спада на приходите от дейността на дружеството.

Това се вижда от консолидирания отчет на компанията за второто тримесечие, публикуван на сайта x3news.com.

Увеличението идва от силния ръст на финансовите приходи на компанията.

Приходите от продажби на холдинга възлизат на малко под 5,4 млн. лева към края на юни спрямо 6,616 млн. лева година по-рано.

Разходите за суровини и материали намаляват към края на второто тримесечие до 2,63 млн. лева от 3,307 млн. лева година по-рано.

Разходите за персонала също намаляват – до 1,978 млн. лева от 2,216 млн. лева.

Общите разходи падат до 6,429 млн. лева от 7,415 млн. лева.

Финансовите приходи се увеличават до 166 хил. лева към края на юни от 26 хил. лева в края на юни 2020 г. Приходите от финансирания възлизат на 645 хил. лева от 3 хил. лева година по-рано.

Нетната печалба на дружеството за периода възлиза на 1,732 млн. лева спрямо 735 хил. лева в края на същия период година по-рано.

В доклада за дейността дружеството предупреждава, че ако пандемията продължи по-дълго във времето, намаление в продажбите и икономическите резултати се очакват във всички предприятия от групата. За някои от тях вероятно ще се наложи да се прецени целесъобразността от продължаване на дейността.

Заради пандемията през 2020 г. дъщерните дружества са изплатили по-малък дивидент, за да бъде запазена тяхната жизнеспособност. Някои от предприятията са били подпомогнати с оборотни средства, но не е уточнено кои.

"Беласица" АД, "ТК-Пролайн" АД, "ТК-Текс" и "Тунджа-73" ЕООД са се отказали от инвестиционни намерения - строителство и ремонти.

Свързани компании:

ТК-ХОЛД АД(TCH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още