fallback

КФН иска още информация от "Парк" АДСИЦ за облигациите на дружеството

Регулаторът удължава предоставения на „Сити Пропъртис“ АДСИЦ срок за допълнителна информация във връзка с прекратяването на дружеството

11:48 | 03.09.21 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) е поискала от „Парк“ АДСИЦ, София, допълнителна информация и документи във връзка с одобрение на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации, издадени от дружеството.

Това се вижда от решенията на регулатора, взети на последното му заседание на 2 септември.

Допълнителна информация се иска и от „Асенова крепост“ АД във връзка с одобрение на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации, издадени от дружеството.

С отделно решение КФН удължава предоставения на „Сити Пропъртис“ АДСИЦ срок за представяне на допълнителна информация и документи за издаване на разрешение за прекратяване на дружеството и за одобряване на ликвидатор.

КФН открива и административно производство по издаване на индивидуален административен акт за прилагане на принудителна административна спрямо „Българска фондова борса“ АД във връзка с окончателното спиране на извършването на сделки с акции от дружеството „Спарки“ АД, както и административно производство по издаване на индивидуален административен акт за прилагане на принудителна административна мярка спрямо „Българска фондова борса“ АД във връзка с окончателното спиране на извършването на сделки с акции от дружеството „Вита ми холдингс“ АД.

С друго решение КФН издава одобрение на инвестицията на договорен фонд (ДФ) „Райфайзен (България) Фонд Глобален Растеж“ (захранваща колективна инвестиционна схема), управляван от управляващо дружество „Райфайзен Асет Мениджмънт (България)” ЕАД в дялове на ДФ „Райфайзен Устойчиви Акции” (главна колективна инвестиционна схема), организиран и управляван от Райфайзен Капиталанлаге-Гезелшафт М.Б.Х – Австрия.

КФН одобрява  технически лихвен процент в размер 1%, използван от ПОК „Съгласие“ АД за определяне на размера на срочните професионални пенсии за ранно пенсиониране, както и технически лихвен процент в размер 1%, използван от ПОД „Топлина“ АД за определяне на размера на срочните професионални пенсии за ранно пенсиониране.

Регулаторът одобрява и изменения и допълнения в Правилника за организацията и дейността на „Ен Ен Универсален пенсионен фонд” ЕАД.

С друго решение КФН одобрява Ива Титова-Стоева за член на Съвета на директорите на инвестиционен посредник „Адамант Кепитъл Партнърс” АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:32 | 13.09.22 г.
fallback