IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Телелинк БСГ" ще разпредели дивидент от 0,82 лв. на акция за полугодието

Общата сума на дивидента е 10,25 млн. лева

17:33 | 07.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД планира да разпредели дивидент на акционерите в размер на 0,82 лева на акция бруто. Това се вижда от покана за свикване на извънредно общо събрание на акционерите, свикано за 14 септември в централата на дружеството. Поканата е публикувана в сайта x3news.com.

Общата сума на дивидента е 10,25 млн. лева, от които 677 786,42 лева са от печалбата на дружеството за 2020 г., а останалите – от печалбата за първата половина на годината.

Право да получат шестмесечен дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централния депозитар като такива с право на дивидент към 14-тия ден след датата на общото събрание, посочва се в поканата.

На общото събрание акционерите ще гласуват и отчета за шестмесечието на „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“, ще изберат одитор за 2021 г., като се предлага компанията „Ърнст енд Янг“ ООД, както и сключване на договор за заем между дружеството и „Телелинк Бизнес Сървисис“ ЕАД.

Предвидено е и обсъждане и гласуване на промени в политиката за възнагражденията на членовете на Надзорния и Управителния съвет, както и схема за възнаграждения въз основа на акции на компанията на членовете на Надзорния и Управителния съвет.

Схемата предвижда максималният брой на акциите, предмет на възнаграждението, да достига 15 хил., или 0,12% от всички акции в капитала на дружеството, които се предоставят изцяло или частично в зависимост от удовлетворяването на няколко условия.

Една трета от акциите ще се отпуска при непрекъсната заетост от три последователни години. Другите акции ще се отпускат при изпълнение на определени критерии за дългосрочно представяне, свързани с целевите резултати на групата.

Свързани компании:

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД(TBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още