IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Агрия Груп Холдинг" купи 50% от компания за инвестиции в имоти

Характерът на подобна инвестиция би довел до дългосрочна сигурност и устойчивост на паричните потоци, посочват от холдинга

10:35 | 04.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Дъщерно дружество на „Агрия Груп Холдинг“ е придобило 50% от компания за инвестиции в недвижими имоти, съобщават от холдинга чрез сайта x3news.com.

„Корн Секюрити“ ЕООД е придобило правото на собственост на 10 031 430 броя обикновени поименни акции с право на глас, представляващи 50% от капитала на търговско дружество „Ей Би Инвестмънтс Груп“ АД. Последното развива дейност в направление придобиване на инвестиции в недвижими имоти с ексклузивни локации. 

Придобиването на правото на собственост върху акциите е извършено по предвидения в законодателството ред чрез джиро на временните удостоверения, обективиращи акциите, и вписване в книгата на акционерите, посочва се в съобщението.

Сделката е в синхрон с потенциала за създаването на допълнителна стойност от компанията чрез генериране на нови бизнес направления в дейността на дружествата от холдинга. Характерът на подобна инвестиция би довел до дългосрочна сигурност и устойчивост на паричните потоци и доходност на групово ниво, паралелно с инвестициите в агросектора и търговията със зърнени култури, допълват от компанията.

"Ей Би Инвестмънтс Груп" е фирма на собственика на строителната компания "Бигла III" Красимир Шалев, показва справка в Търговския регистър. В съвета на директорите на "Ей Би Инвестмънтс Груп" влизат както Красимир Шалев, така и синът му Мирослав Шалев. 

Свързани компании:

Агрия груп холдинг АД(AGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още