IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аукционът за непродадените права за новите варанти на "ФеърПлей Пропъртис" ще е на 27 юли

Подписката ще се счита за успешна само ако бъдат записани и платени най-малко 50 млн. от предлаганите варанти

15:57 | 12.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Аукционът за непродадените права за записване на варанти от новата емисия на „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ ще се състои на 27 юли, съобщават от Българската фондова борса (БФБ).

Дружеството издава 49 045 400 права за записване на общо 98 090 800 варанти, или съотношение 1:2. Емисионната стойност на варантите е 0,001 лева.

Всяко лице може да запише такъв брой варанти, който е равен на броя на притежавани от него права, умножен по 2.

Подписката ще се счита за успешна само ако бъдат записани и платени най-малко 50 млн. от предлаганите варанти.

Варантите дават право на притежателите им да упражнят в 5-годишен срок правото си да запишат съответния брой акции – базов актив на варантите по емисионна стойност от 1 лев за акция при конверсионно съотношение варант/акция 1/1.

Началната дата за търговия на правата на борсата е 18 юли, а крайната дата е 21 юли. От 18 юли може да започне и прехвърлянето на правата, като крайната дата за прехвърляне е 25 юли.

Крайната дата за записване на варанти е 1 август.

Право да участват в подписката за записване на варанти имат лицата, придобили акции най-късно 5 работни дни след датата на публикуване на съобщението, т.е. 14 юли 2022 г. (четвъртък).

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в подписката за записване на варанти, е 12 юли 2022 г.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още