IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН даде зелена светлина на "Сток плюс" да продължи с обратното изкупуване

Дружеството иска да придобие и обезсили до 1 923 780 акции, след като продаде земи край Велико Търново

12:19 | 22.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) даде зелена светлина на „Сток плюс“ АД да продължи с обратното изкупуване на собствени акции с цел намаление на капитала.

Това е решил регулаторът на последното си заседание. Решенията са публикувани на сайта на институцията.

Комисията не е издала забрана за обратно изкупуване при условията и по реда на търгово предлагане от „Сток Плюс“ АД, гр. София, на до 1 923 780 акции от капитала на „Сток Плюс“ АД от акционерите на дружеството, посочва се в решенията.

Дружеството намалява капитала си, след като през миналата година продаде земи в област Велико Търново за почти 3,5 млн. лева, върху които ще се строят фотоволтаични централи.

Дружеството иска да придобие до 1 923 780 броя акции на цена от 1,5 лева за брой. Предлаганата цена е по-висока от средната претеглена пазарна цена на акция за последните шест месеца, която е 1,32 лева съгласно издадено удостоверение от Българска фондова борса (БФБ), подчертава се в документа.

Конкретният размер, с който ще бъде намален капиталът на „Сток плюс“, ще бъде определен от съвета на директорите, след като станат ясни резултатите от търговото предложение.

Регистрираният капитал на дружеството е 4 809 450 броя акции – обикновени, поименни, с право на глас в общото събрание на акционерите и номинална стойност от 1 лев всяка.

Предвижда се дейността на „Сток Плюс“ да бъде запазена без съществени промени и да подобри финансовия резултат, като се реализират наличните имоти, т.е. може да се очакват още сделки скоро предвид и ръста на цените на земята.

Свързани компании:

Сток плюс АД(STKP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още