IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"М+С Хидравлик" увеличава разходите за възнаграждения с 33%

Печалбата расте изпреварващо с 66%

17:45 | 26.07.22 г.
<p>
	<em>Продукт на дружеството. Снимка:&nbsp;ms-hydraulic.com</em></p>

Продукт на дружеството. Снимка: ms-hydraulic.com

„М+С Хидравлик“ АД - гр. Казанлък увеличава разходите за възнаграждения с 33% на годишна база до 20,9 млн. лв. за деветмесечието на 2022 г., показват изчисления на Investor.bg на базата на отчета на дружеството, публикуван чрез „Българска фондова борса“ АД.

Само за второто тримесечие темпът на ръст се забавя до 28% на годишна база, но сумата достига 11,2 млн. лв., спрямо 9,7 млн. лв. за първото тримесечие. Отделно са разходите за осигуровки.

От началото на войната в Украйна „Арсенал“ АД увеличи търсенето на работници, което вероятно изостря борбата за кадри в района на Казанлък.

Продажбите на производителя на хидравлични елементи се увеличават с 45% на годишна база (до 103 млн. лв. за полугодието), но печалбата расте по-бързо - с 66% до 15,4 млн. лв. за полугодието. За второто тримесечие резултатът е 7,4 млн. лв., като намалява спрямо 8 млн. лв. за първото тримесечие.

Продажбите през второто тримесечие са повече - 54 млн. лв. спрямо 49,5 млн. лв. за първото.

Ръстът на разходите за материали се ускорява от 59% през първото тримесечие (до 24,7 млн. лв.) до 63,5% на годишна база през второто тримесечие (до 27,6 млн. лв.).

"М+С Хидравлик" е лидер в производството на хидравлични изделия, с над 98% дял на продукцията за износ.

Основните акционери в „М+С Хидравлик“ са „Стара планина холд“ АД с 31%, „Индустриален капитал холдинг“ АД с 22% и „М+С 97“ АД с 24%.

Акциите на „М+С Хидравлик“ поскъпват с 19% в последните 12 месеца до 8,95 лв. за брой и 353 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,35 лв. на акция, с които поскъпването става още по-голямо.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книга.

Свързани компании:

Индустриален Капитал Холдинг АД(HIKA)

М+С Хидравлик АД(MSH)

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още