IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Филмът "Love.net" официално е в интернет от днес

Успешната българска лента може да се гледа в мрежата срещу 2,40 лв. под наем за 12 часа

14:35 | 18.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимки: Нова Телевизия</em></p>

Снимки: Нова Телевизия

"Love.net" на режисьора Илиян Джевелеков - един от най-успешните български филми за годината - официално ще бъде в интернет от 18-и ноември, съобщиха от продуцентската компания "Мирамар филм", цитирани от БТА.

За първи път у нас се предлага онлайн дистрибуция на български филм. Продуцентите вярват, че интернет може да е пълноценна нова платформа за нашето кино и е естествено българският филм за нета да бъде първи в нея.

"Love.net" може да се гледа онлайн в сайта www.netcinema.bg. Само срещу 2,40 лв. с ДДС всеки може да вземе под наем филма за 12 часа. Предлагат се всички основни възможности за разплащане - чрез sms, кредитни и дебитни карти, системите e-pay и paypal.

Сайтът предлага и допълнителен бонус - в 3D формат новия клип на песента на D2 "Cherry Tree" от филма "Love.net", вече с български текст и българско заглавие - "В съня".

Видеото, подадено към всеки отделен потребител, е маркирано с уникален номер и може да бъде проследено. „Въпреки всичко, не е изключено филмът да бъде качен в торентите и тогава ще разчитаме на съзнателния избор, който трябва да направим като зрители. С личното ни съдействие ощетяването на българското кино може да бъде спряно“, посочват продуцентите.

Инициативата е подкрепена от Министерството на външните работи, Министерството на културата и Националния филмов център.

"Love.net" излезе в кината на 1-и април 2011 г. Филмът, копродуциран от Нова телевизия, събра над 206 000 зрители и се нареди в топ 10 на най-добрите бокс офис постижения в България за всички времена.

Международната премиера беше през юни на Московския фестивал. На фестивала на българското игрално кино "Златна роза" филмът получи награда за най-добра женска роля - на Лилия Маравиля, най-добър сценарий - на Нели Димитрова, Матей Константинов, Илиян Джевелеков, както и награда за дебют - на режисьора.

Сред актьорите са Христо Шопов, Захари Бахаров, Койна Русева, Диана Добрева, Диляна Попова, Лора Чешмеджиева, както и легендарният вокалист на Uriah Heep Джон Лоутън. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Style виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 3
vabo_2008
преди 12 години
най-тъпия филм който съм гледал на кино
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още