IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световните първенства по футбол влияят негативно на борсите

В страна, чийто отбор участва на Мондиал, борсовите сделки спадат средно с 45%, показва проучване на ЕЦБ

18:44 | 14.02.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Световните първенства по футбол влияят негативно на борсите

Мачовете по време на Световните първенства по футбол имат голямо влияние върху търговията и ценообразуването на фондовите борси. В държава, чийто национален отбор участва в първенството, търговията на борсата се забавя значително.

Предприетите сделки отчитат средно намаление с 45%, обемът пада с 55%, показва проучване на Европейската централна банка ( ЕЦБ). Авторите са изследвали търговията на 15 борси по време на Световното първенство в Южна Африка през 2010 г., предава DPA.

Не само самите резултати, но и развоят на мачовете се отразява на фондовия пазар. Ако падне гол, броят на сделките пада с още пет процента. Отклоняването на вниманието на търговците на фондовата борса води до променено ценообразуване, се казва в изследването. Пазарните информации по време на мачовете на националния отбор имат с 20% по-ниско влияние на търговията. Следващото световно първенство ще се проведе в Бразилия през 2014 година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Style виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
stoiloff
преди 12 години
И борсите и футбола трябва да се забранят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още