IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производители намаляват калориите в храните си

Инициативата е подхваната от Мишел Обама и има за цел да помогне на хората да консумират по-малко калорична храна

14:15 | 18.05.10 г.
Производители намаляват калориите в храните си
Американският отрасъл на хранително-вкусовата промишленост е поел ангажимента да намали калориите в продуктите си, за да даде възможност на американците да избират по-здравословна храна. Новината съобщи първата дама на САЩ Мишел Обама, която е начело на кампания за здравословен живот, предаде ФП.

Асоциацията "Партньорство за по-здрави Съединени щати", на която Мишел Обама е почетен председател, е подписала споразумение с фондация, обединяваща около 80 от най-големите хранителни производители и вериги супермаркети в страната.

Съгласно договореността членовете на тази фондация поемат ангажимента да предлагат по-малко калорични храни, да променят, ако е възможно рецептите на продуктите си, така че да намалят калориите в тях и да намалят размерите на порциите, като по този начин помогнат на американците да консумират по-малко калорична храна.

Според фондацията до 2015 г. ще бъдат намалени 1 500 милиарда калории от американските продукти.

Според първата дама на САЩ това обещание е важна стъпка в предоставянето на американците на избор на по-здравословен живот.

Около 32 процента от децата и юношите в САЩ са или затлъстели, или с наднормено тегло. Близо 20 процента от децата между 6 и 11 години и 18 процента от тийнейджърите между 12 и 19 години страдат от затлъстяване.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още