IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Берлускони си поиска повече хубави чужденки

Италианският министър-председател е известен с афинитета си към хубавите жени, както и с желанието си да се заобиколи с такива дори в парламента

10:16 | 14.07.10 г.
Берлускони явно не страда от реномето си на познавач на женската красота. Снимка: Gobierno De Espana
Берлускони явно не страда от реномето си на познавач на женската красота. Снимка: Gobierno De Espana

Министър-председателят на Италия Силвио Берлускони поиска от посланиците на чужди държави да доведат в страната повече хубави момичета, съобщи АФП. С такова искане главата на италианското правителство се обърна към дипломатите на бизнес среща в Милано.

"Доведете ни красиви момичета, дори да не е за дълго. Ние можем да оценим красотата, все пак сме южен народ", казал 73-годишният Берлускони. Как са реагирали присъстващите на срещата посланици и бизнесмени и дали са отговорили на поканата на Берлускони не става ясно.

Министър-председателят на Италия е известен като любител на хубавите момичета - така той неведнъж се е изказвал в полза на това в парламента да има повече жени. През 2007 г. политикът дори назначава 32-годишната Мара Карфаня, която е бивш модел, на пост министър без портфейл, да отговаря за правата и равните възможности на населението.

Освен това в Италия многократно досега са възниквали и скандали, свързани с името на Берлускони. През май 2009 г. той е бил заподозрян във връзка с непълнолетна – политикът бил видян на рождения ден на 18-годишна манекенка, която го наричала гальовно „татенце“, припомня АФП.

Само преди месец в италиански вестник се появи информация за това, че няколко бизнесмени редовно водят жени на вилата на политика. Силвио Берлускони отхвърля всички тези обвинения. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още